Daniel Ghiță îi acuză pe diriguitorii Federației Române de Canotaj și, prin extindere, pe președinta ANS, Elisabeta Lipă, că au distrus sportul românesc.
Daniel Ghiță a avut un nou atac furibund la adresa președintei Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, acuzând-o că distruge sportul românesc pentru a favoriza canotajul.
Calificată la Campionatul European de atletism U23 care va avea loc anul viitor, Ioana Emilia Colibășanu, participantă în proba de triplusalt, și-a strigat furia pe rețelele de socializare, spunând că medicamentelele, refacerea, echipamentul, kinetoterapeutul și nutriționistul sunt plătite de familia ei, deoarece oficialii federației nu o ajută cu nimic.
Ghiță a profitat de ocazie pentru a sări din nou la gâtul Elisabetei Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, acuzând-o că distruge sportul românesc.
„Doar cei de la FRC își permit hotel în Paris, cară după ei bucătăresele, antrenori străini, cantonamente afară, doctori privați. Cel mai mare buget din istoria României, 8,5 milioane de euro pentru 49 de sportivi pentru un sport care nu este popular în România!
Baze sportive luate din domeniul public, care nu sunt degrevate: noi plătim bani grei! Ați tăcut toți, în loc să opriți distrugerea sportului românesc! Așa este toată România: un dezastru, dar ne lăudăm la TV, podcasturi, presa plătită tot din banii noștri, ne mințim unii pe alții, când realitatea este cruntă”, a scris fostul sportiv pe facebook.
El mai transmite că sportivii români au parte de condiții precare de pregătire, iar copiii nu pot să facă sport, pentru ca părinții lor nu au bani să plătească diferitele facilități. Ghiță i-a felicitat pe toți cei care au avut curaj să spună public lucrurilor pe nume, amintindu-l în acest sens pe David Popovici.
Monica Iagăr, dublă campioană europeană la săritura în înălțime, a avut un răspuns acid pentru actualul deputat PSD.
„Problema bazelor sportive nu ține de ministru. Stadionul de la Constanta este al Primăriei. Este inadmisibil ca federația să nu facă demersuri pentru aceste atlete, să fie în cantonamente.
Ele vor la Constanta, dar nimeni nu s-a gândit la acești sportivi, când au început să dărâme tot. Legea sportului spune ca atunci când dărâmi o bază sportivă trebuie să pui alta la loc. Eu aș schimba articolul ăsta și aș spune să nu dărâmi până nu pui alta nouă.
De aceea avem construcții rezidențiale pe locul bazelor sportive. Peste 1000 de baze sportive au dispărut de pe harta sportului. În București erau 300, acum au rămas 13”, a scris ea.
Până în prezent, România a câștigat șapte medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, dintre care trei de aur, tot atâtea de argint şi una de bronz.
Au urcat pe treapta cea mai înaltă a podiumului înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).
Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin – categorie uşoară.
De asemenea, bronzul a ajuns la David Popovici, după finala de la 100 metri liber. Practic, canotajul a adus cinci dintre cele șapte medalii cucerite.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER