Ce veste bună pentru România! A obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

The Olympic and Paralympic symbols are on display at Paris City Hall. The 2024 Summer Olympics will be held in Paris from July 26 to August 11, 2024. in Paris, France on March 8, 2024.,Image: 855247206, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Vezi galeria foto - 4 poze

România a primit o veste bună după ce o nouă sportivă a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

79 de sportivi români sunt deja calificați la Jocurile Olimpice de la Paris. Bianca Ghelber a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de aruncare a ciocanului, după ce a obținut poziția secundă în cadrul concursului de la Nairobi, Kenya.

Bianca Ghelber a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

Sportiva Bianca Ghelber a reușit o performanță notabilă și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 după ce a îndeplinit baremul olimpic pentru aruncarea ciocanului. Românca a participat într-o competiție organizată la Nairobi, în Kenya, în proba de aruncarea ciocanului.

Bianca Ghelber a aruncat 74,06 metri, cu 6 centimetri peste limita impusă de World Athletics. Datorită acestei performanțe, sportiva română s-a clasat pe poziția secundă după americanca Janee Kassanavoid.

Pentru Bianca Ghelbea, 33 de ani, este o performanță uluitoare ajungând acum la a patra participare la Jocurile Olimpice. Precedentele trei participări au avut loc la Beijing (2008), Londra (2012) și Tokyo (2020). Sportiva este campioană europeană în 2022 și vicecampioană la Jocurile Europene din 2023

79 de sportivi români participă la Jocurile Olimpice de la Paris

A 33-a ediție a Jocurilor Olimpice va avea loc la Paris între 26 iulie și 11 august 2024. Până acum, s-au calificat 79 de sportivi la cea mai importantă competiție sportivă.

  • Atletism – Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklós (400 m), Alina Rotaru (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton); Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);
  • Înot – David Popovici (100m, 200 m liber), Vlad Stancu (800m, 1.500m liber);
  • Box – Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);
  • Canoe – Cătălin Chirilă (C1 1000m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuță (C2 500m);
  • Canotaj – dublu vâsle categorie ușoară, dublu vâsle, dublu rame, patru rame, patru vâsle, 8+1 feminin; dublu vâsle, dublu rame, patru rame, patru vâsle, 8+1 masculin;
  • Gimnastică artistică -echipe feminin, Andrei Muntean;
  • Gimnastică ritmică – Annaliese Drăgan;
  • Polo – echipe masculin
  • Tenis de masă  – echipe feminin;
  • Lupte – Andreea Ana(cat. 53 kg);

A fost aprinsă flacăra olimpică cu 101 zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Flacăra olimpică a fost aprinsă la vechiul sit Olympia, în Grecia. Ceremonia de deschidere a fost una cu adevărat spectaculoasă și emoționantă. Imnul olimpic a fost interpretat de mezzosoprana Joyce DiDonato. Momentul a avut loc la templul Herei, iar flacăra a fost aprinsă folosind un sistem tradițional grec. La finalul ceremoniei a avut loc o coregrafie în jurul ruinelor templului în semn de respect pentru tradițiile olimpice și poporul grec.

„La 100 de ani după ultima ediţie a Jocurilor de vară în ţara noastră, poporul francez va avea onoarea să găzduiască această a 33-a ediţie a Jocurilor Olimpice. Franţa este pregătită. Suntem pregătiţi să scriem o nouă pagină, suntem mândri că Jocurile sunt nu doar spectaculoase, ci şi mai responsabile”, a transmis Preşedintele Comitetului Francez de Organizare, Tony Estanguet.

Publicat: 20 04. 2024, 19:26
Actualizat: 21 04. 2024, 09:40