Reacția imediată a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, după ce Cozmiuc și Van Groningen au luat argintul la Jocurile Olimpice de la Paris.
Canotoarele Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc au terminat pe locul al doilea finala de dublu vâsle, categorie uşoară, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.
Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, campioanele europene în exercițiu, au avut un start foarte bun, dar după primul control intermediar, cel de la 500 de metri, conducerea a fost preluată de britanicele Emily Craig şi Imogen Grant, care aveau să câștige cursa.
„ARGINT! Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen obțin argintul pentru barca de dublu vâsle categorie ușoară!
Este a 3-a medalie de argint pentru Team Romania la Paris 2024 și a 4-a pentru canotaj. Fetele lui Antonio Colamonici și Ciprian Atomei au răzbunat toate neîmplinirile de la ultimele două ediții și, în sfârșit, și-au văzut visul cu ochii.
«Libelulele» au aterizat pe podiumul olimpic, nu oricum, pe a doua treaptă. Fetelor, felicitări pentru fiecare clipă grea peste care ați trecut, peste doi ani în care una a continuat, Ionela, și cealaltă s-a regăsit, Gianina. A meritat sacrificiul pentru că ceva rămăsese nefăcut.
Împreună au atins un obiectiv, sunt campioane mondiale, europene și acum vicecampioane olimpice. Felicitări, fetelor! Respect, antrenorilor!”, a transmis COSR, pe facebook.
Româncele au terminat cursa în 6:48,78, după echipajul Marii Britanii (6:47,06), dar înaintea celui din Grecia, compus din Dimitra Kontou şi Zoi Fitsiou (6:49,28).
Gianina van Groningen (fostă Beleagă) şi Ionela Cozmiuc au câștigat titlul mondial în 2017 și 2018, iar la precedentele două ediții ale Jocurilor Olimpice, de la Rio de Janeiro (2016) și Tokyo (2021) au terminat pe locul 8, respectiv, 6.
Este pentru ultima dată când proba de dublu vâsle feminin, categorie ușoară, se află în calendarul olimpic. La ediția care va avea loc la Los Angeles, peste patru ani, nu se va concura în această probă.
La Jocurile Olimpice de la Paris, delegația de canotaj a României a calificat echipaje în nu mai puțin nouă finale, „tricolorii” concurând în 12 probe. Au luptat pentru medalii bărcile de dublu vâsle feminin – categorie uşoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin.
Ultimele două șanse la medalii sunt sâmbătă, când au loc și cele mai așteptate finale, cea feminină și masculină de la 8+1. România are reprezentanți în ambele curse.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER