Donald Trump intră în forță și desființează deschiderea de la Jocurile Olimpice în care Cina cea de Taină a fost batjocorită în scopuri „artistice”

Foto: © Chris Kleponis/CNP via ZUMA Wire
Vezi galeria foto - 5 poze

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, cataloghează ca o „rușine” momentul controversat când faimoasa pictură „Cina cea de Taină” a fost batjocorită la festiviteatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Candidat din nou la șefia SUA, Donald Trump dă asigurări că peste patru ani, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, nu va exista niciodată un astfel de moment.

Scăpat cu viață din tentativa de asasinat, Donald Trump reacționează dur după momentul controversat cu Cina cea de Taină batjocorită la Olimpiada de la Paris

Donald Trump, fostul președinte al SUA și candidat la un nou mandat de șef al statului, a catalogat ca rușinoasă ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Paris atunci când celebra pictură „Cina cea de Taină” a fost parodiată de o trupă de travestiți.

Fostul președinte american a afirmat în emisiunea „The Ingraham Angle” de la Fox News că dacă ar putea să influențeze într-un fel comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice din Los Angeles de peste 4 ani, ar interzice cu desăvârșire o ceremonie cum a fost cea de la Paris.

„Cred că Ceremonia de deschidere a fost dizgrațioasă, o rușine. Pot face anumite lucruri, dar mi s-a părut teribil. Nu vom avea Cina cea Taină pusă în scenă așa cum au făcut ei.

Sunt pentru toată lumea, sunt deschis la minte, mă cunoașteți, dar ce au făcut a fost dizgrațios”, a declarat Donald Trump în emisiunea Ingraham Angle de la Fox News.

Scuzele și explicațiile organizatorilor Jocurilor Olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au transmis scuze creştinilor în urma valului de critici provocate de parodia cu travestiți a picturii „Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci prezentată la ceremonia de deschidere a mega-evenimentului din capitala Franței. Aceștia motivează că momentul a urmărit să ilustreze doar „toleranţa” şi „diversitatea”.

„Categoric nu am avut niciodată intenţia de a arăta lipsă de respect faţă de vreun grup religios. A încercat să celebreze toleranţa comunităţii. Noi considerăm că această ambiţie a fost atinsă. Dacă unii oameni s-au simţit ofensaţi, ne pare foarte rău”, a declarat directoarea de comunicare a Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice, Anne Descamps.

La rândul său, directorul artistic al ceremoniei de deschidere, Thomas Jolly, a vorbit și ea despre momentul care a bulversat întreaga lume: „Nu veţi găsi niciodată la mine vreo intenţie de a batjocori, de a denigra, indiferent ce. Am dorit să fac o ceremonie care repară, care reconciliază. Noi am dorit să vorbim despre diversitate. Diversitatea înseamnă a fi împreună. Am dorit să includem pe toată lumea, doar atât”.

 

Publicat: 30 07. 2024, 14:43
Actualizat: 30 07. 2024, 14:47