Florinel Coman a intervenit și el în scandalul de la Jocurile Olimpice în care scena din Cina cea de Taină a fost parodiată

Florinel Coman, fostul star al FCSB, s-a alăturat și el celorlalți fotbaliști care s-au arătat indignați de faptul că la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a fost parodiată scena cu „Cina cea de Taină”.

Fotbalistul a postat pe Instagram o fotografie cu mesajul: „Nu mă voi uita la ceva care îl batjocorește pe Salvatorul meu. Adio, Olimpiadă”.

Printre alți fotbaliști care s-au alăturat protestului se numără Florin Tănase și Denis Politic.

Reacția lui Florinel Coman după parodia scenei „Cina cea de Taină” de la Jocurile Olimpice de la Paris

Jocurile Olimpice de la Paris au avut un debut cu scandal, după ce a fost ironizată scena din Biblie cu ultima cină a lui Isus Hristos cu apostolii săi. În imaginea care circulă pe rețelele de socializare apostolii sunt reprezentanți de persoane travestite.

„Nu voi privi la ceva care își bate joc de Mântuitorul meu. La revedere, Olimpiadă”, a postat Florin Tănase pe pagina sa de Instagram, la fel procedând și fotbalistul Denis Politic. „Foarte trist să văd asta. Dumnezeu nu va fi batjocorit. Blasfemie”, a postat fotbalistul pe pagina sa de Instagram.

Pentru scena biblică luată în derâdere, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris și-au prezentat scuzele creștinilor.

„Ne-am dorit o ceremonie de deschidere în care să arătăm lumii valorile și principiile noastre așa că am transmis un mesaj foarte tranșant.

Ideea era să-i face pe oameni să reflecteze. Voiam ca mesajul să fie cât mai puternic cu putință. Trebuia să ne gândim la o comunitate internațională.

Este o ceremonie franceză pentru o ediție franceză a Jocurilor Olimpice, așa că am avut încredere în directorul nostru artistic. În Franța, prețuim libertatea de exprimare și ținem mult s-o protejăm”, este mesajul transmis de Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Ce au vrut să transmită organizatorii

Organizatorii spun că ceea ce și-au dorit să transmită cu această scenă a fost ideea de diversitate, nicidecum o batjocoră la adresa creștinilor.

„Este normal să se ridice anumite întrebări atunci când vrem să includem pe toată lumea și să nu excludem pe nimeni. Nu ne-am dorit să fim subversivi. Ne-am dorit să vorbim despre diversitate. Diversitatea înseamnă să fim toți împreună. În Franța, avem ceea ce se numește libertate artistică. Suntem norocoși că trăim într-o țară liberă”, a explicat Thomas Jolly, regizorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Publicat: 30 07. 2024, 14:05