Jurnaliștii americani au depășit orice limită! L.A. Times, mesaj suburban după ce Ana Maria Bărbosu și-a recuperat „bronzul” de la Jordan Chiles: „Duceți-vă dracului! Medalia nu are ce să caute în România”
Jurnaliștii americani de la celebra publicație Los Angeles Times au oferit cea mai scandaloasă reacție în cazul „Ana Maria Bărbosu versus Jordan Chiles”, după ce gimnasta din România și-a recuperat „bronzul” de la reprezentanta SUA.
Vineri, 16 august 2024, în cadrul unei festivități organizate de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), Ana Maria Bărbosu a primit medalia olimpică și a oferit câteva declarații cu privire la procesul câștigat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
Au trecut la jigniri de cea mai joasă speță! Cum au reacționat jurnaliștii americani de la L.A. Times după ce Anamaria Bărbosu și-a recuperat „bronzul” de la Jordan Chiles
Vineri, 16 august, în cadrul unei festivități care a început de la ora 15:30, Ana Bărbosu a primit medalia olimpică de bronz pe care a câștigat-o în proba de sol de la Paris.
Imediat după ce a fost premiată și aplaudată așa cum se cuvine, Ana Bărbosu a oferit o primă reacție și a ținut să mulțumească în mod special Federației Române de Gimnastică și Casei de Avocatură, care au reprezentat-o cu succes în procesul cu Jordan Chiles de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.
Însă, tot vineri, în timp ce în România era bucurie mare pentru dreptatea care i s-a făcut Anei Bărbosu, din SUA a venit o reacție incredibilă. Prestigioasa publicație Los Angeles Times a dedicat un amplu material cazului „Bărbosu versus Chiles”, iar în mod neașteptat, jignirile nu au lipsit din text.
Concret, jurnalistul Bill Plaschke, în vârstă de 65 de ani și cu un trecut la L.A. Times de peste 3 decenii, a redactat un editorial dur cu următorul titlu:
Păstrează-ți medalia! Olimpica Jordan Chiles ar trebui să trântească ușa peste decizia eronată a CIO”, a titrat Bill Plaschke, în L.A. Times.
În continuarea articolului, experimentatul jurnalist a sugerat ce ar fi trebuit Jordan Chiles să le spună celor care i-au luat medalia și a transmis că „bronzul” din proba de sol de la JO 2024 nu are ce căuta în România:
Situația este complicată, însă mesajul ar trebui să fie simplu. Atunci când zeii olimpici corupți apar la ușa lui Jordan Chiles, cerându-i medalia de bronz, gimnasta ar fi trebuit să le răspundă cu 3 cuvinte: Duceți-vă dracului! Este medalia ei, a câștigat-o corect, definitiv, nu își are locul în controversă. Medalia nu are ce căuta în România, ci într-un singur loc, acum și pentru totdeauna. În jurul gâtului lui Jordan. Comitetul Olimpic Internațional a vrut să îi ia medalia și să i-o ofere Anei Bărbosu, însă, dacă gimnasta română ar fi avut vreun pic de fairplay, nu ar fi trebuit să o accepte”, se mai arată în editorialul din Los Angeles Times.
S-a reamintit și de șeful panelului de la TAS, Hamid G. Gharavi
În urmă cu doar câteva zile, TAS a oferit o reacție fără precedent împotriva acuzațiilor americane din cazul Bărbosu – Chiles, potrivit cărora președintele panelului care a oferit verdictul ar fi fost într-un conflict de interese. Pe scurt, avocatul Hamid G. Gharavi a fost acuzat că a reprezentat România în mai multe procese internaționale pe parcursul ultimului deceniu. Însă, TAS a infirmat vehement un posibil conflict de interese în procesul dintre cele două gimnaste și a avertizat instituțile de comunicare în masă din SUA cu privire la împrăștirea informațiilor false.
Însă, în editorialul L.A. Times, jurnalistul Bill Plaschke a evidențiat din nou un potențial conflict de interese în cazul procesului „Bărbosu versus Chiles”:
Este un furt de nivel Olimpic, Chiles nu ar fi trebuit să asiste nepăsătoare. Comitetul Olimic Internațional îi vrea medalia? Să facă o plimbare. Lacrimile lui Jordan nu erau uscate, iar Federația Română de Gimnastică deja protesta. Românii nici nu susțineau că Chiles nu și-a făcut bine exercițiul, ci că Federația Americană de Gimnastică a întârziat contestația. Nimeni nu a contestat scorul lui Jordan, și-a câștigat medalia pe merit. Uitați de cele patru secunde întârziere. Uitați de decizia TAS, mai ales că s-a dovedit că șeful comisiei este un avocat care reprezintă interesele României de ani buni”, a mai scris Bill Plaschke, în editorialul din Los Angeles Times.