„Nu înțeleg de ce nu a refuzat acest dosar”. Scandalul legat de Hamid Gharavi, judecătorul TAS din cazul „Bărbosu – Chiles”, a „explodat”! Reacția dură a lui Katherine Simpson, judecătoare independentă și autoare a articolului care a dezvăluit legăturile francezului cu România
Judecătoarea independentă Katherine Simpson a reacționat dur la adresa lui Hamid Gharavi, președintele completului de judecată de la TAS care a hotărât să îi ia medalia de bronz americancei Jordan Chiles și să o „ofere” româncei Ana Maria Bărbosu.
Aceasta a dezvăluit că omul care a hotărât să îi dea câștig de cauză sportivei noastre, după scandalul de la Jocurile Olimpice de la Paris, colaborează des cu România în procese legate de sport, acuzându-l, astfel, de conflict de interese.
În acest moment, există chiar riscul ca verdictul dat de Hamid Gharavi să fie invalidat, iar procesul să fie luat de la capăt.
Katherine Simpson a reacționat dur după ce l-a acuzat pe Hamid Gharavi, președintele completului de judecată de la TAS, de conflict de interese în procesul „Ana Maria Bărbosu – Jordan Chiles”
Judecătoarea independentă Katherine Simpson, care nu este implicată în procesul „Jordan Chiles – Ana Maria Bărbosu”, este cea care a semnat, împreună cu Benjamin G. Davis și Odette Lagace, articolul care dezvăluie că România este pe lista clienților vechi ai lui Hamid Gharavi, cel care tocmai i-a dat dreptate gimnastei noastre după scandalul de la Jocurile Olimpice de la Paris.
Cel mai recent, acesta a reprezentat țara noastră și a obținut un succes în iunie 2024.
Katherine Simpson nu își explică după ce criterii i-a fost încredințat acest caz lui Hamid Gharavi, care în cele din urmă a hotărât să o deposedeze pe sportiva din Statele Unite ale Americii de medalia de bronz, care i-a revenit, astfel, următoarei clasate, Anei Maria Bărbosu.
Katherine Simpson crede că Hamid Gharavi trebuia să se autorecuze
În plus, judecătoarea independentă consideră că acesta nu ar fi trebuit să stea pe gânduri și să se autorecuze, din cauza presupusului conflict de interese.
„Katherine Simpson, o judecătoare independentă și unul dintre autorii articolului de opinie care a dezvăluit legătura profesională dintre Gharavi și România, spune că, și în cazul în care niciuna dintre părți nu a obiectat, munca lui pentru această țară este una semnificativă, iar asta înseamnă că ar fi trebuit să se autorecuze.
«Nu pot să înțeleg – mai ales în contextul în care cazul are o vizibilitate atât de mare – de ce i-a fost încredințat acest caz și de ce nu a refuzat în momentul în care i-a fost oferit», spune Katherine Simpson, care nu este implicată în această speță.
Domnul Gharafi a câștigat un caz pentru România în luna iunie, cel mai recent, iar biografia sa de pe site-ul firmei listează România drept unul dintre clienții săi de bază”, se arată în articolul publicat de New York Times.