Reacția lui Florin Tănase care îl va unge pe suflet pe Gigi Becali! Ce a postat după ce francezii și-au bătut joc de Cina cea de Taină la Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au debutat cu un scandal, după ce francezii au ironizat scena biblică „Cina cea de Taină”. În acest context, Florin Tănase a avut o reacție care e pe gustul lui Gigi Becali.
Imaginea care a circulat în mediul online de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris imită celebra pictură cu ultima cină al lui Isus Hristos alături de apostolii săi. În imaginile de la JO, apostolii sunt reprezentați de personaje travestite.
Reacția lui Florin Tănase, după ce și-au bătut joc de Cina cea de Taină la Jocurile Olimpice
Această parodie a stârnit mai multe reacții, iar Florin Tănase a răbufnit. „Nu voi privi la ceva care își bate joc de Mântuitorul meu. La revedere, Olimpiadă”, a postat Florin Tănase pe pagina sa de Instagram.
O reacție în acest sens a avut și Denis Politic, fotbalist la Dinamo, care a numit parodia francezilor drept blasfemie. „Foarte trist să văd asta. Dumnezeu nu va fi batjocorit. Blasfemie”, a postat la rândul său Denis Politic.
Pentru această scenă batjocoritoare la adresa creștinilor, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au fost nevoiți să-și prezinte scuzele.
„Ne-am dorit o ceremonie de deschidere în care să arătăm lumii valorile și principiile noastre așa că am transmis un mesaj foarte tranșant.
Ideea era să-i face pe oameni să reflecteze. Voiam ca mesajul să fie cât mai puternic cu putință. Trebuia să ne gândim la o comunitate internațională.
Este o ceremonie franceză pentru o ediție franceză a Jocurilor Olimpice, așa că am avut încredere în directorul nostru artistic. În Franța, prețuim libertatea de exprimare și ținem mult s-o protejăm”, a transmis Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris.
„Ne-am dorit să vorbim despre diversitate”
Organizatorii au rămas surprinși de ceea ce a generat scena, regizorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, Thomas Jolly, precizând că scopul era să ofere un cadru cât mai divers în care toată lumea să se simtă inclusă.
„Este normal să se ridice anumite întrebări atunci când vrem să includem pe toată lumea și să nu excludem pe nimeni. Nu ne-am dorit să fim subversivi. Ne-am dorit să vorbim despre diversitate. Diversitatea înseamnă să fim toți împreună. În Franța, avem ceea ce se numește libertate artistică. Suntem norocoși că trăim într-o țară liberă”, a explicat Thomas Jolly.