Bianca Florentina Ghelber și visul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „În fiecare secundă mă gândesc la ea. Este totul pentru mine” | EXCLUSIV
Atleta română Bianca Florentina Ghelber s-a calificat, duminică, în finala probei feminine de aruncare a ciocanului la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu performanţa de 71,72 metri.
Ghelber a fost a 11-a la general, după ce a terminat pe şapte în Grupa A.
Poloneza Anită Wlodarcyk, după campioană olimpică (2012, 2016), a reuşit cea mai bună performanţă din concurs, 76,99 metri. Finala de 12 e programată în ziua de 3 august.
Bianca Florentina Ghelber și visul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „În fiecare secundă mă gândesc la ea. Este totul pentru mine” | EXCLUSIV
Atletismul românesc nu a maii obţinut o medalie la Jocurile Olimpice din 2008, când Constantina Diţă a câştigat aurul în proba de maraton la JO de la Beijing. Bilanţul olimpic al atletismului este de 11 medalii de aur, 14 de argint şi 10 de bronz.
Sportiva, în vârstă de 31 de ani, s-a născut pe data de 1 iunie 1990 în Roman, județul Neamț. Bianca Ghelber a povestit pentru Prosport trăirile pe care le a avut în calificări.
„A fost un concurs nu greu, foarte greu. Important e că eu mi-am făcut treaba și am prins finala olimpică. Acolo totul pleacă de la zero. Va fi cu mult mai greu față de calificări dar eu îmi joc șansă până la capăt”, a punctat ea.
Ambițioasă și hotărâtă în egala măsură, Bianca știe că în finală totul vă depinde cât de tehnic va arunca. „M-am concentrat să arunc cât mai tehnic posibil. Mi-a ieșit! În finală îmi voi juca șansa mea”, a spus Bianca Ghelber pentru Prosport.
Cu gândul la fetița ei de doar 6 ani
Bianca, aflată la a doua ediție olimpică pe tărâm asiatic după participarea la Beijing în 2008, are o fetiță de șase ani, care este totul pentru ea. „În fiecare minut, în fiecare secundă mă gândesc la ea. Este totul pentru mine. Da, îmi este foarte dor de ea. O medalie aici ar fi cel mai frumos cadou pe care i l-aș putea face”, a explicat ea.
Atleții români au beneficiat de o perioada de acomodare în Japonia, care a fost cât se poate de utila pentru Bianca. „Ne-am acomodat cu vremea, cu fusul orar, cu tot. Condițiile au fost la superlativ. Japonezii ne-au primit minunat! Dar trebuie să spun că pregătirea de baza am făcut-o în țară. Fără acea pregătire nu putem prinde Olimpiada”, a încheiat ea.
România participă cu 10 atleţi la JO de la Tokyo, Florentina Costină Iuşco, Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stânciu (săritura în înălţime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Miklos (400 m), Mihăiţă Alexandru Novac (aruncarea suliţei).
Foto: Facebook / COSR