Abia ajuns acasă de la Tokyo, judoka ieșean Vlăduț Simionescu se gândește deja la Olimpiada următoare, Paris 2024. Drumul spre medalia mult visată a sportivului în vârstă de 31 de ani legitimat la CS Politehnica Iași s-a oprit în optimi la Tokyo, dar Vlăduț privește cu încredere spre Paris. Lucrurile nu se pot opri aici, brusc, fără un podium olimpic.
„Cu ce am rămas după Tokyo? Cu dorința pentru a treia mea Olimpiadă și pentru împlinirea unui vis, acela de a urca pe podiumul olimpic. Cu siguranță ne vedem la Paris, în 2024. Lucrurile nu rămân așa. Vreau să mă retrag cu o medalie olimpică”, a declarat Vlăduț Simionescu pentru ProSport.
Vlăduț a trecut peste eșecul din optimi cu ucraineanul Yakiv Khammo, o înfrângere greu de digerat prin modul în care adversarul a obținut-o. Păstrează însă regretul că nu a ajuns până în blocul final.
„Nu a fost cum mi-aș fi dorit eu pe deplin, dar asta este… Se poate spune că ucraineanul Khammo a avut noroc, fiind un duel echilibrat, dar norocul face parte din joc. A fost un meci pe care aș fi putut să-l câștig, dar din păcate m-a surprins la început, după care se poate spune că a fost un non combat din partea dânsului. Partea frustrantă este că nu a primit nicio penalizare pentru asta.
Dar nu încerc să caut motive sau scuze. Așa s-a întâmplat, acela a fost deznodământul la momentul respectiv, nu mai pot da timpul înapoi. Am fost foarte dezamăgit, pentru că atunci când am văzut tragerea eram încrezător în șansa mea. Îi știam pe toți, i-am bătut pe toți, inclusiv pe Khammo și inclusiv pe cel care a cucerit aurul olimpic, cehul Lukas Krpalek. Aveam încredere în ce pot să fac, m-am simțit bine, dar un pic de neșansă din păcate contează”, a declarat Vlăduț Simionescu.
Vlăduț poate invoca, însă, multe circumstanțe, dar nu vrea să caute scuze: „A contat foarte mult faptul că nu am avut un partener de antrenament pe măsura mea. Au fost două săptămâni în care m-am antrenat cu un om de 70 kg, Alexandru Raicu. E dificil. Stai și te pregătești două luni de zile și după aceea două săptămâni scazi nivelul mult prea mult ca să menții vârful. A fost dificil, dar am încercat să compensăm, am făcut zilnic două antrenamente, tocmai în ideea de a păstra ritmul cât mai mult. Dar contează”.
Sportivul pregătit la CS Politehnica Iași de prof. Costel Năftică consideră că japonezii au organizat Jocurile Olimpice la superlativ, în cel mai mic detaliu și este convins că niciun alt stat nu ar fi putut organiza atât de bine Olimpiada în această perioadă de pandemie.
„M-a surprins profesionalismul cu care japonezii au orgnizat Olimpiada, s-a demonstrat că sunt un popor măreț, dacă nu chiar cel mai măreț. Dacă vorbim despre organizări, condiții, reguli, cred că sunt cei mai buni. Nu știu dacă ar fi fost un popor pe lumea asta care să poată să organizeze așa ceva la nivelul acesta, în perioada asta”, a adăugat Vlăduț Simionescu, care a fost impresionat de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice: ”Atmosfera a fost plăcută la Tokyo, peste tot, în Satul Olimpic.
A fost ceva normal, au fost niște reguli foarte bine stabilite, care nu cred că te afectau foarte mult. Era și normal să se respecte niște reguli. Pentru mine, această Olimpiadă a fost mai emoționantă decât cea de la Londra. Nu doar eu, cu toții ne doream să ajungem acolo, să se organizeze, pentru că au fost cinci ani de muncă, cinci ani grei, ultimii cu restricții, cu condiții grele de antrenament, o perioadă care ne-a marcat pe toți un pic mai mult. Ne-am dorit cu toții să se organizeze, să nu fi fost munca noastră degeaba. Defilarea a fost cel mai emoționant moment, cred că pentru toți sportivii a fost ceva special”.
Sportivul ieșean are și un îndemn pentru tinerii care aspiră să concureze sub cercurile olimpice: Să-și urmeze visul!
„Fiecare sportiv să-și urmeze visul! Să se gândească la faptul că poate ajunge acolo și să-și dorească să ajungă la Jocurile Olimpice. Pentru că e ceva unic!”, a punctat Simionescu, care nu va avea o vacanță prea lungă după Tokyo: ”Va fi o vacanță scurtă.
Preparatorul fizic mi-a spus deja că ne vom apuca de antrenamente. Va fi o săptămână în care mă voi odihni. Nu plec nicăieri, mă voi relaxa la pescuit, iar într-o săptămână revin în sală”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER