Laura Badea a primit din partea ProSport premiul pentru întreaga carieră în Gala Mari Sportivi. Singura campioană olimpică la individual din scrima românească s-a născut la 28 martie 1970 în București și a scris istorie pentru România și pentru CSA Steaua.
Talentată, muncitoare, dedicată și extrem de ambițioasă, Laura Badea a cucerit pentru clubul Steaua București și pentru România nu mai puțin de 22 de medalii olimpice, mondiale și europene.
Totodată este și singura campioană olimpică la individual din scrima românească – aur la Atlanta în 1996, Laura are în palmares patru participări la Jocurile Olimpice.
Laura Badea n-a început direct cu scrima, ci cu atletismul și handbalul, apoi la vârsta de 13 ani a mers la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 din București și s-a înscris la scrimă. În 1988 a semnat cu CSA Steaua, unde s-a întâlnit cu idolul ei, Reka Szabo. În 1995 a absolvit Academia Națională de Educație Fizică și Sport, iar în 2003 a obținut o diplomă de studii postuniversitare de specializare în „Comunicare și managementul resurselor umane” de la Universitatea București – Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării.
În 2007 a mers mai departe și a urmat un master în Management și marketing în sport. Deține și un doctorat în sport, în 2009, despre „Contribuții la clarificarea raportului dintre inteligența motrică și capacitatea de efort în scrima de performanță”.
Laura Badea a luat primul titlu național la juniori în 1987. Prima Cupa a României – la seniori – a cucerit-o în 1987, la doar 17 ani!
Laura Badea a participat la patru ediții ale Jocurilor Olimpice de vară. La Barcelona, în 1992, a luat locul 3 la echipe, la Atlanta, în 1996, a luat locul 1 la individual și locul 2 la echipe. La Sydney, în 2000, a obținut doar locul 4 la individual, iar la Atena, în 2004, a terminat pe locul 5 la individual.
În anul 1996 Laura Badea avea să devină campioana europeană după ce o învingea în marea finală pe unguroaia Gabriella Lantos și tot în același an ajungea în utlimul act al Jocurilor Olimpice de la Atlanta, unde cucerea primul și singurul titlu olimipic românesc la scrimă feminină.
Medaliată cu aur (1999) și argint (2002) la echipe și cu bronz la individual (1997 și 2001) în clasamentul final al Cupei Mondiale.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER