Dragoș Luscan, kinetoterapeutul lui David Popovici, dezvăluie alimentul secret, dar totodată banal, pe care înotătorul îl consumă cu regularitate, ba chiar îl ea cu el în bagaje când merge la concursurile din străinătate.
David Popovici îi place atât de mult laptele încât îl bea aproape mai mult decât apa și îl ia în bagaje când pleacă la competițiile de peste hotare, pentru a evita astfel o posibilă contaminare a produselor lactate achiziționate din străinătate.
Dragoș Luscan susține că laptele este alimentul de bază al lui David Popovici. Sportivul îl consumă cu o regularitate de nedescris. Ba mai mult, călătorește cu el în străinătate, pentru a preîntâmpina eventualele contaminări al produselor lactate cumpărate sau servite peste hotare, atunci când sportivul merge să concureze la competițiile internaționale.
„Adaptăm programul de nutriție în funcție de ceea ce antrenăm noi. Să suplimentăm cu proteine. Îi place să bea lapte. Foarte mult lapte! De multe ori călătorim cu laptele după noi. Suntem destul de atenți la lucrurile astea. Mai ales în contextul din ultima perioadă. Acordăm o atenție foarte mare detaliilor”, a declarat Dragoș Luscan la gsp.ro.
Kinetoterapeutul a fost handbalist de performanță, însă accidentările l-au forțat să se retragă devreme. A devenit preparator fizic, iar ulterior kinetoterapeut. A fost alături de marii sportivi români, precum Simona Halep, Cristina Neagu, Horia Tecau, Florin Mergea, și acum David Popovici, pregătindu-i fizic pentrui atingerea performanțelor cele mai înalte.
David Popovici nu a ajuns întâmplător în topul natației mondiale. El pune preț total pe pregătirea fizică, acolo unde seriozitatea este una „elvețiană”. Sportivul vine cu o oră înainte de intrarea în bazin, tocmai pentru a-și face ireproșabil pregătirea pe uscat.
„Eu mă ocup de tot ce înseamnă pregătirea lui pe partea de pregătire fizică pe uscat. Exerciții, program de pregătire. Avem exerciții specifice pe care le face, el nu se aruncă direct în apă. Vine cu 40 de minute înainte de antrenament pentru că are o pregătire specifică. Uneori chiar cu o oră. Încălzire pe uscat, apoi se aruncă în apă”, a mai spus Dragoș Luscan pentru sursa citată mai sus.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER