Ca și la Galați, Petre Grigoraș a introdus și la Târgu Jiu tradiția tăierii porcului de Crăciun, gorjenii sacrificând înaintea plecării în vacanță un "purceluș" de circa 70 de kilograme, conform cu locul 16 ocupat în clasament.
Chiar dacă Pandurii a terminat anul pe loc retrogradabil, tehnicianul Petre Grigoraș a ținut să-și reunească elevii înainte de a pleca în vacanță în jurul porcului de Crăciun și la un pahar cu țuică fiartă. "Să faci poza în așa fel încât să iasă porcul de 300 de kilograme", a glumit Grigoraș. Oltenii au sacrificat un "purceluș" conform cu poziția din clasament. Băieții au apucat să guste din șoric, dar foarte puțini au rămas și la partea finală a petrecerii, grăbindu-se să-și înceapă vacanța. "E o tradiție de Sărăbători. Chiar dacă pleacă băieții mai devreme tăiem și noi un purcel. La noi a fost mai micuț, ați văzut că porcul nu a fost așa de mare, în conformitate cu locul ocupat în clasament. Cei de la Galați au tăiat probabil un porc de 200 și ceva de kilograme noi nu ne puteam permite așa ceva pentru că suntem în coada clasamentului așa că ne-am mulțumit cu unul de vreo 70 kg" a spus Grigoraș.