Gimnastica modernă începe și se termină, la sărituri, cu România. "O afirmație lipsită de modestie", ar cataloga-o unii, susținută însă de istoria recentă a acestei discipline.
Săritura "Amânar" este considerată una dintre cele mai grele și mai valoroase din gimnastica feminină. Motiv pentru care sportivele care o efectuează pot fi numărate, fără exagerare, pe degetele unei mâini. Executarea perfectă a unei "Amânar" îi poate pune la gât gimnastei medalia de aur. Drăgulescu a devenit și el un bun de export. Lucru certificat și de finala la sărituri de la Europenele de la Birmingham de anul trecut, când trei dintre gimnaștii care s-au bătut la titlu au prezentat săritura "Drăgulescu".
ProSport i-a reunit pe cei doi inventatori în fața aparatului de concurs care le-a adus gloria și le-a asigurat un loc în restrânsul cerc al inventatorilor: masa de sărituri. Decor: "locul de muncă" al lui Marian, sala de gimnastică de la „|"Lia Manoliu". "Ce îți mai face glezna? Sper că tragi tare pentru Londra, că e timpul să vină și aurul olimpic!", îl "înțeapă" Simona. Marian preia din zbor întrebarea și "parează" într-un zâmbet: "Eu sper ca a patra participare la Olimpiadă să fie cu mai mult noroc. Tu ai luat aurul la sărituri în prima participare la Jocurile Olimpice". Discuțiile se centrează în jurul lui Marian, care povestește entuziasmat despre ultimul concurs la care a participat, "Bumbo Gymnastics Cup" la Tshwane (Africa de Sud). Le testăm memoria și încercăm să aflăm cum se naște un
Marian Drăgulescu și Simona Amânar, inventatori de gimnastică!