Peste doi ani, la ora 20 și 12 minute, pe 27 iulie 2012, se va da startul celei de-a 30-a ediții a Jocurilor Olimpice. Spre deosebire de Atena 2004, Londra e deja aproape gata pentru cel mai mare eveniment al planetei. Și nu e doar la timp, ci și în buget.
Zonele olimpice ale Londrei arată acum, cu doi ani înainte, cum arătau în Grecia cu două zile înainte de start. Bineînțeles, e o exagerare, dar organizatorii britanici sunt siguri că nu vor avea nicio problemă de acest fel. În zona noului Parc Olimpic, unde sunt cele mai multe arene olimpice, se lucrează de zor, iar în curând primele stadioane integral construite vor fi gata.
Bugetul, în timpul celei mai mari recesiuni economice din ultimele decenii, a fost adus totuși la peste 10 miliarde de euro. Doar Stadionul Olimpic costă aproape 600 de milioane de euro. Bazinul, «doar» jumătate. Satul Olimpic aproape un miliard. Sunt cifrele cele mai importante. Dar preocuparea principală a fost alta. Moștenirea pe care o vor lăsa în urmă JO pentru Standton, o zonă mai puțin dezvoltată a Londrei. Majoritatea bazelor se vor integra în comunitate după JO. Satul Olimpic se transformă în locuințe, sălile se vor micșora și adapta comunității, infrastructura, evident va contribui la dezvoltare. Mai sunt însă și probleme. Spre exemplu, pentru Stadionul Olimpic, toate negocierile pentru închiriere după JO au eșuat, deși va fi redus la 25.000 de locuri pentru a fi întreținut mai ușor.