Steaua unei mari gimnaste se vede de departe! Asfel au stat lucrurile în spațiu și timp cu Sandra Izbașa, campioană olimpică la Beijing, în 2008, și la fel s-au întâmplat și la ediția Jocurilor de la Londra, din 2102, când astrele sportului mondial au primit-o, iar, între numele mari de pe firmament.
La Londra, Sandra a triumfat în proba de sărituri, ultima oară când o româncă se impusese în această teribilă încercare a gimnasticii fusese la ediția de la Atena, din 2004, laureata fiind Monica Roșu.
Rămânem încă o clipă în concursul de gimnastică de la Londra, ca să menționăm și medalia de argint a Cătălinei Ponor, în proba de sol, dar și medalia de bronz, cucerită de echipa feminină, alături de Sandra și Cătălina concurând Diana Bulimar, Diana Maria Chelaru și Larisa Iordache.
Să nu trecem ușor peste un bilanț personal, însă. Cel al Sandrei, care, de-a lungul carierei a strâns, la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale și Europene 19 medalii, dintre care 9 de aur, 5 de argint și 5 de bronz.
Să revenim la aurul olimpic, pentru că, în 2012, cel al Sandrei nu a fost singurul. Alin Moldoveanu a reușit o performanță uluitoare, la tir, învingător fiind în proba de pușcă aer comprimat, de la distanța de 10 metri. Apoi, medalii de argint au cucerit cele două fenomenale sportive care se numesc Alina Dumitru și Corina Căprioriu, la judo. Prima la categoria 48 de kg, iar cea de-a doua la 57 de kg. Vicecampioni olimpici au devenit și băieții care au alcătuit echipa de sabie din concursul de scrimă. Este vorba despre Rareș Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir și Alexandru Sirițeanu, sabrerii români impresionând efectiv asistența din Londra!
Altfel, anul 2012 a însemnat și triumful lui Horia Tecău, la un turneu de Grand Slam, respectiv la Australian Open, unde românul a învins, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands, în proba de dublu mixt!
Și acum, fotbalul! Fotbalul românesc își trăiește în anul 2012, unul dintre marile sale momente, de grație și de maximă respirație, dacă admiteți și un joc de cuvinte pe lângă cel extraordinar din teren. Și ce joc, și ce teren! Este vorba despre incredibila victorie a campionilor de la CFR Cluj, pe Old Trafford, în fața echipei celebrului Sir Alex Ferguson, Manchester United! Era ultimul meci din grupa de UEFA Champions League susținut de ardeleni, care, cu cele trei puncte luate în acea seară de 5 decembrie, în Anglia, reușeau să adune nu mai puțin de 10 puncte, record care, foarte probabil, va fi greu de egalat în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat! Și, la fel de previzibil, cu atât mai puțin de depășit de vreo echipă românească, într-o perioadă prea apropiată de timpurile pe care le trăim astăzi!
În fine, să amintim și cele două formații de atunci, fără să uităm să spunem că toate acele 10 puncte au trimis echipa antrenată de Paulo Sergio pe locul trei în grupă, la egalitate cu locul doi, ocupat de Galatasaray Istanbul, dar cum ardelenii au pierdut meciul direct de la Cluj, cu 1-3, după ce în tur, la Istanbul, fusese 1-1… Manchester United: De Gea- Jonas, Smalling, Wootton, Buttner- Powell, Cleverley, Giggs- Rooney, Chicharito Hernandez, Welbeck. CFR Cluj: Felgueiras- Ivo Pinto, Piccolo, Cadu, Rada- Luis Alberto, Gabi Mureșan- Bastos, Rui Pedro, Camora- Sougou. Pentru clujeni a înscris Luis Alberto (min. 56). Au mai jucat, pentru echipa noastră, Aguirregaray, Maftei și Kapetanos.
De remarcat că Mario Camora, devenit, între timp, cetățean român cu acte în regulă, joacă și astăzi pentru multipla campioană a țării, CFR Cluj, ca și pentru națională, fiind practic simbolul unei echipe care a făcut, și în acel an, istorie în fotbalul nostru!
Partenerii campaniei Prosport 25 sunt UNIBET, IXFI, CASA PARIURILOR și NORDIS.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER