(P) Află unde și cum trebuie declarat impozitul pentru pariuri online în 2017!
Veniturile obținute din pariuri online între 1 ianuarie 2016 și 31 decembrie 2016 trebuie declarate până pe 25 mai 2017. Află unde și cum poți face acest lucru!
Dacă ai retras bani de la pariuri online în 2016 trebuie să declari acest lucru, altfel riști să fii sancționat cu o amendă. Practic, în cazul pariurilor online (aici intră și jocurile de cazinou, pokerul, bingo și toate celelalte) câștigurile sunt interpretate de lege ca fiind retragerile pe care utilizatorii le efectuează din contul de pariuri online.
Impozitul se aplică individual fiecărei retrageri în parte și nu se aplică sumelor cumulate. Astfel, nu contează dacă ai făcut profit sau nu, ci pur și simplu dacă ai efectuat retrageri în anul precedent. Acestea sunt pragurile de impozitare ale veniturilor obținute din pariuri:
- 1% până la 66.750 RON inclusiv;
- 667,5 RON + 16% din diferența care depășește suma de 66.750 RON;
- 61.187,5 RON + 25% din diferența care depășește 445.000 RON.
Deși pragurile de impozitare pentru pariurile tradiționale sunt aceleași, diferența este că la pariuri online jucătorul are un control mai bun asupra câștigurilor, în sensul că poate rula de mai multe ori câștigurile și totodată poate gestiona retragerile astfel încât să nu depășească pragul de 1%.
Unde și cum se declară impozitul la pariuri online în 2017?
Plata impozitului la pariuri online presupune în primă fază completarea și depunerea declarației cu numărul 200 de la ANAF, fie personal, fie prin poștă.
Vestea bună vine însă din partea comunității PariuriX.com, care anunță că începând cu acest an, procedura poate fi realizată și online, cu condiția ca persoana să aibă un cont activ deschis pe site-ul administrației fiscale. Un tutorial complet pe acest subiect găsești aici: https://pariurix.com/cum-declari-castigurile-din-pariuri-si-cum-depui-declaratia-200-la-anaf.html.
Declarația 200 de la ANAF pentru veniturile provenite din jocuri de noroc online se completează cu ușurință dacă urmezi modelele completate și instrucțiunile de pe site-ul comunității pariorilor din România. Vei vedea că pentru fiecare retragere în parte va trebui să atașezi câte o anexă, care se completează la fel de simplu. Depune declarația din timp și nu aștepta ultimele zile: oricum, veniturile din 2017 se vor declara abia în 2018, așa că nu ai de ce să mai aștepți!
După, nu-ți rămâne decât să aștepți să primești din partea administrației fiscale o înștiințare de plată, care va conține exact suma datorată, pe care va trebui să o plătești în termen de maximum 60 de zile. Ai face bine să-ți anunți și prietenii să facă la fel, pentru a-i scuti de o amendă, în caz că vreunul dintre ei nu este la curent cu ultimele reglementări!