Actorul Mitică Popescu, marele fan al Rapidului, a încetat din viață la vârsta de 86 de ani. Acesta a murit la Spitalul Elias din București, pe fondul problemelor cardiace.
Internat în spital de pe 29 decembrie, Mitică Popescu a avut mari probleme de sănătate și a decedat pe 3 ianuarie, chiar în anul în care Rapid sărbătorește centenarul.
Mitică Popescu s-a născut în București, pe data de 2 decembrie 1936 și a fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță.
„Știam că e mai bine, dar organismul, până la urmă, a cedat. Ultima dată l-am văzut înainte de Revelion și era mai bine. Dumnezeu să-l ierte și drum lin către stele. Se va întâlni cu marea lui dragoste, Leopoldina (n.r. Leopoldina Blănuță, fosta soție). Mâine dimineață vom ști mai multe. Unde va fi depus, ce decide familia, apropiații… Să vedem la ce teatru va fi depus… Ultima dată când ne-am văzut era mai bine.
Am fost la el la salon, m-a condus la lift. Chiar m-am bucurat atunci. Ne-am îmbrățișat și a rămas că vinerea care urmează se va externa. Ion Dichiseanu, Victor Socaciu, acum Mitică Popescu… Triază… Se reunosc toți în galeria din ceruri. Durerea e mare, am fost luați pe nepregătite”, a spus Adrian Datcu, președintele Clubului Aristocratic Rapid.
Mitică Popescu a avut o carieră impresionantă, fiind o perioadă lungă prezentator al emisiunii „D-ale lui Mitică”, de pe TVR 2.
A realizat roluri de excepţie în piesele de teatru „Cititorul de contor” de Paul Everac (1976, regia Paul Everac), „Să îmbrăcăm pe cei goi” de Pirandello (1978, regia Cătălina Buzoianu), „Maestrul şi Margareta” de Bulgakov (1980, regia Cătălina Buzoianu), „Nişte ţărani” de Dinu Săraru (1981, regia Cătălina Buzoianu), „O femeie drăguţă cu o floare şi ferestre spre nord” de Eduard Radzinski (1986, regia Dragoş Galgoţiu), „Pescăruşul” de Cehov (1993, regia Cătălina Buzoianu), „Cum vă place” de William Shakespeare (1996, regia Nona Ciobanu), ”Sonata fantomelor” de August Strindberg (1999, regia Cătălina Buzoianu), „Şcoala femeilor” de Moliere (1999, regia Alexandru Dabija), ”Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni (1999, regia Mihai Constantin Ranin), „Viitorul e maculatură” de Vlad Zografi (2000, regia Nona Ciobanu), „Alex şi Morris” de Michael Elkin (2004, alături de regretatul Ştefan Iordache, regia Gelu Colceag) sau „Colonia îngerilor” de Ştefan Caraman (2007, regia Nona Ciobanu).
N-am făcut la nimeni rău, n-am vorbit pe nimeni de rău. În viața mea mi-am văzut de treabă și nu am avut suflet rău” – Mitică Popescu
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER