A murit Papa Benedict al XVI-lea! A luptat împotriva dopajului din sport: „Presiunea de a obţine rezultate bune nu ar trebui niciodată să vă determine să folosiţi scurtături”
Papa Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani, a anunţat sâmbătă Vaticanul.
Teologul german, demisionar din 2013, a luat lumea prin surprindere a decedat sâmbătă dimineaţă, după ce în cursul ultimelor zile starea sănătăţii sale s-a deteriorat.
Papa Benedict al XVI-lea a condus Biserica Catolică timp de aproape opt ani până când a devenit primul Papă care a demisionat de la Grigore al XII-lea în 1415.
A murit Papa Benedict al al XVI-lea! A luptat împotriva dopajului din sport: „Presiunea de a obţine rezultate bune nu ar trebui niciodată să vă determine să folosiţi scurtături”
Benedict și-a petrecut ultimii ani la mănăstirea Mater Ecclesiae din zidurile Vaticanului. Succesorul său, Papa Francisc, l-a vizitat acolo frecvent.
Născut Joseph Ratzinger în Germania, Benedict avea 78 de ani când, în 2005, a devenit unul dintre cei mai bătrâni papi aleși vreodată.
„Cu durere vă anunţ că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a murit astăzi la ora 9:34, la Mânăstirea Mater Ecclesiae, din Vatican. Informaţii suplimentare vă vor fi comunicate cât mai curând posibil’, a anunţat directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.
Ce spunea Papa Benedict al al XVI-lea despre sport?
Conducătorul bisericii catolice a subliniat, de fiecare dată, că „dopajul în sport nu este doar o înşelătorie, ci este şi o scurtătură care anulează demnitatea”.
„Se presupune ca violența este comisă în numele lui Dumnezeu, dar acesta nu este Dumnezeu – acestea sunt false divinități care trebuie sa fie demascate”, a adăugat Benedict.
Presiunea de a obţine rezultate bune nu ar trebui niciodată să vă determine să folosiţi scurtături cum este dopajul. Spiritul de echipă să fie un impuls pentru a evita aceste fundături şi o susţinere pentru cei care realizează că au greşit, astfel încât ei să se simtă ajutaţi
Papa Benedict a precizat că atât la nivel de amatori cât şi la profesionişti sportul trebuie să fie marcat de „loialitate, respect, simţul solidarităţii, dar şi de bucurie, satisfacţie şi sărbătoare”