România a fost reprezentată, cu două echipe, la campionatul mondial de fotbal pentru juriști, ediție desfășurată pe Coasta de Azur. Lex Liga a fost condusă de Narcis Răducan și a ajuns în sferturi, în timp ce ASA România l-a avut ca antrenor secund pe Andrei Nicolescu, iar „principal” a fost Marian Pâcleșan, fost jucător cu peste 200 de meciuri în prima ligă.
În perioada 6- 11 Iunie, în Franța, la Saint- Tropez, a avut loc campionatul mondial al juriștilor – Mundivocat Nations Cup, o competiție la care au participat avocați, magistrați sau notari, în jur de 100 de echipe și peste 1500 de jucători din toată lumea. România a fost prezentă cu două formații. Lex Liga România, la categoria „Legend” -destinată jucătorilor jucătorilor peste 40 de ani- și ASA România, la categoria „Master”, plus 30 ani.
Lex Liga, care este condusă de Narcis Răducan, fostul jucător de la Steaua și Rapid fiind și selecționer și jucător, a reușit o figură frumoasă. Tricolorii au ieșit din faza grupelor după victorii cu Argentina (3-1) și două rezultate de egalitate, 1-1, cu Israel și Italia. În sferturi, românii s-au înclinat în fața Mexicului, după lovituri de departajare și, astfel, au reușit să încheie turneul pe locul 5 din 16 echipe participante la această secțiune.
Cealalată formație înscrisă în turneul mondial de la Saint–Tropez , ASA România, s-a mulțumit cu participarea în grupe, acolo unde a dat piept cu Panama (0-6), Japonia (0-1) și Turcia (3-4).
ProSport a aflat că din cadrul acestei selecționate a făcut parte și șeful celor de la Dinamo, Andrei Nicolescu, cel care este și antrenorul secund al formației, „principal” fiind Marian Pâcleșan, avocat în Baroul București și fost fotbalist în primul eșalon al țării, la echipe precum Universitatea Craiova, UTA, Jiul petroșani, Sportul Studențesc sau Ceahlăul Piatra Neamț.
Avocatul Nicolescu este un vechi component al naționalei avocaților din România și, imediat după ce Dinamo a încheiat festiv sezonul, cu promovarea în Superliga și momentele de gală de după această performanță, acționarul din cadrul Red&White a mers în sudul Franței pentru a participa la această competiție de anvergură în rândul juriștilor.
De altfel, în urmă cu 13 ani, la ediția din 2010 a Mudivocat Nations Cup, actualul șef de la Dinamo a fost desemnat cel mai bun „avocat- fotbalist” din lume. Atunci, ASA România a prins podiumul, locul 3.
„La Ploiești am jucat fotbal la CSȘ. Apoi am dat probe la Steaua, când eram foarte mic. Apoi am plecat afară, am dat probe la Nantes. Tot timpul m-am mutat. Am fost o lună și jumătate și la Dinamo 2, când aveam 20 de ani și ajunsesem în București. Joc și acum, într-o echipă a avocaților cu care mergem la turnee, am și câștigat trofee”, a dezvăluit Nicolescu, la GSP Live, imediat după ce Red&White 2022 Management, în care este membru, a preluat pachetul majoritar de acțiuni al SC Dinamo 1948 SA.
După această experiență, Andrei Nicolescu se va întoarce la București și, împreună cu ceilalți membri din conducerea „câinilor”, va pune la punct strategia roș-albilor pentru noul sezon. Lotul lui Ovidiu Burcă se reunește pe 15 iunie, la Săftica. Antrenorul și oficialii ar dori ca echipa să plece în Spania, însă deplasarea trebuie aprobată, prin semnătură, de administratorul judiciar supraveghetor. Din informațiile noastre, până la publicarea acestui articol, cantonamentul nu a fost aprobat de RTZ, așa cum prevede legea în cazul cheltuielilor realizate în reorganizarea judiciară (insolvență). RTZ&Partners SPRL așteaptă asigurări financiare din partea acționarilor în vederea acoperirii cheltuielilor pentru deplasarea externă.
Ovidiu Burcă a transmis că și-ar dori ca, la reunire, să aibă sub comanda sa o parte din jucătorii doriți și monitorizați de Gabi Glăvan, cel care, chiar dacă nu semnat până în prezent contractul cu Dinamo, se ocupă de recrutări în tabăra dinamovistă.
Am stabilit perioada de cantonament de pregătire, datele pentru meciuri. Fiind perioada atât de scurtă este important să nu avem nicio sincopă din punct de vedere organizatoric. Ne dorim şi nume noi la reunire, să fie cu noi de la începutul pregătirii, nu o să putem aduce 100%, dar la 75% din ţintele pe care le avem, ar trebui să fie cu noi când începem pregătiurea”, a transmis Ovidiu Burcă pentru PlaySport.ro.
O altă problemă pe care trebuie să o rezolve conducerea dinamovistă este legată de ridicarea interdicției de a legitima jucători dictată de FIFA. La Dinamo vin și cheltuielile, astfel că, până la finalul iunie, șefii au de acoperit sume importante pentru tranșele din trimestrele de plată conform planului de reorganizare aprobat în noiembrie 2021 sau restanțele rezultate din înțelegerile de amânare de plată semnate cu foștii jucători, antrenori, angajați sau terți în vederea obținerii licenței.
Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar a transmis, vineri, la ProSport Live, că varianta prezentată de acționarul Eugen Voicu, cel care a spus că interdiciția la transferuri și legitimări va fi ridicată, în cel mai rău caz, în ultima săptămână de mercato, nu i se pare cea mai bună idee. „Pot vorbi din postura unui observator, pentru că, având în vedere că avem acționari activi, de acționari ține rezolvarea acestei probleme. Din punctul meu de vedere, cred nu poți aștepta ultima săptămână a perioadei de transferuri ca să ridici interdicția, pentru că atunci mai iei ce mai rămâne din piață. Dar până la urmă este o strategie care aparține acționarilor și eu pot doar să mă uit de pe margine și să mă gândesc cum ar fi mai bine, dar fără să am posibilitatea intervenției”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER