Jurnalistul sportiv Adrian Fetecău și-a lansat cartea „Tokyo 2020. Jurnalist în pandemie”.
Volumul a fost scris chiar în timpul competiției nipone și cuprinde 160 de pagini.
Adrian Fetecău, jurnalist cu experienţă, aflat la cea de-a şaptea participare consecutivă la o ediţie a Jocurilor Olimpice ca trimis al postului Radio România Actualităţi, a notat zi de zi despre disputarea competiţiilor în condiţiile dificile, atât pentru performeri, cât şi pentru ziarişti, cauzate de pandemia Covid-19.
Scrimera Ana Maria Popescu s-a bucurat de faptul că Adrian Fetecău a așternut pe hârtie poveștile întrecerii de la Tokyo.
„În timpul competiției supreme, ochii întregii omeniri sunt ațintiți asupra arenelor sportive, acolo unde atleții își împart medaliile, trofeele, recordurile.
Dar mai presus de ce se întâmplă în arene, există o competiție la fel de acerbă: cea a jurnaliștilor care scriu poveștile campionilor și nu numai.
Această carte prezintă una dintre cele mai emoționante ediții a Jocurilor Olimpice din perspectiva omului care trăiește sportul de ani de zile de la și consider că avem nevoie de astfel de povești în cartea de istorie a sportului românesc. Îl felicit pe domnul Adrian Fetecău!”.
Pentru prima oară la Jocurile Olimpice s-a decis ca delegaţiile să aibă portdrapel o femeie şi un bărbat, ca semn al egalităţii de gen promovată de CIO.
La competiţii au participat 11.483 de sportivi, reprezentând 206 comitete olimpice naţionale.
România a participat cu 101 sportivi şi a obţinut patru medalii, una de aur prin Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş, la dublu vâsle feminin, şi trei de argint prin Ana-Maria Popescu, la spadă individual feminin, Marius Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, la dublu rame masculin, şi Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari, la patru rame fără cârmaci masculin.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER