Ce se întâmplă cu un suporter care are interzis pe stadion și ajunge să fie prins tot pe o arenă de sport? Drumul de la amendă la închisoare este foarte scurt | SPECIAL
Poveștile suporterilor violenți sau care nu respectă legea sunt nenumărate. Consecințele sunt foarte grave dacă se încalcă din nou dispozițiile instanței.
Însă cei care primesc o decizie judecătorească de a nu mai participa, pe o perioadă de timp, la întreceri sportive și incalcă ordinul unei instanțe. Ce întâmplă cu ei?
Chiar există astfel de situații. Iar repercursiunile sunt destul de grave. Se ajunge de la amendă la închisoare, iar lucrurile sunt foarte clare.
Ce se întâmplă cu un suporter care are interzis pe stadion și ajunge să fie prins tot pe o arenă de sport? Drumul de la amendă la închisoare este foarte scurt | SPECIAL
O persoană, căreia nu-i divulgăn numele, a fost legitimată pe un stadion din România în momentul în care nu avea voie fiind în perioada de interzicere.
„Aspectele relevate de martorii anterior menționați au fost confirmate de procesul verbal întocmit la momentul vizionării imaginilor surprinse în arena sportivă și zona limitrofă a acesteia situată în municipiul S_ în timpul desfășurării partidei de fotbal dintre ASC Precizia S_ și ASSR B_ din care rezultă că inculpatul a fost legitimat de jandarmi lângă poarta de acces în arenă.
Acesta a încercat să se eschiveze verificărilor efectuate și că în momentul în care jandarmii l-au întrebat dacă știa că da, oricum, mai mult de o amendă nu aveți ce-mi face…chiar dacă ajung la tribunal nu mă interesează”, se arată în sentință.
„La individualizarea pedepsei ce urmează a fi aplicată inculpatului pentru infracțiunea reținută în sarcina sa instanța va avea în vedere dispozițiile art. 74 Cod penal, respectiv împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura și gravitatea rezultatului produs sau a altor consecințe ale infracțiunii, motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita după comiterea infracțiunii și elementele de natură a caracteriza persoana inculpatului, urmând a se da eficiență și dispozițiilor art. 396 al. 10 Cod de procedură penală ca urmare a recunoașterii vinovăției.
La ce pedepse se poate ajunge?
În raport de aceste criterii instanța va reține că inculpatul a încălcat interdicția stabilită în sarcina sa, că în momentul depistării a manifestat o atitudine lipsită de respect față de lucrătorii de jandarmerie și că inculpatul nu este la primul contact cu legea penală acesta fiind condamnat prin sentința penală nr. 34/S din data de 07.03.2017 a Tribunalului B_ rămasă definitivă la data de 04.04.2017, pentru comiterea unor fapte intenționate la pedeapsa rezultantă de 1 an și 7 luni închisoare, a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, fiind stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.
Având în vedere aspectele de mai sus instanța consideră că prin condamnarea inculpatului A A A_ la pedeapsa de 100 zile amendă a câte 10 lei/zi amendă, în final inculpatul urmând să fie obligat la 1000 lei amendă penală scopul și funcțiile pedepsei vor fi atinse”, se arată în sentință.
„Instanța va pune în vedere inculpatului dispozițiile art. 63 și 64 Cod Penal privind înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii, respectiv cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității în cazul neachitării amenzii penale”, este finalul acestei decizii.