Copos, maestrul bucătar
Acum 25 de ani, afaceristul încălzea conserve la reșou într-un cămin studențesc
George Copos nu a dat o lovitură financiară, cum se credea, după ce hotelurile sale, Hilton și Crowne Plaza, au găzduit, în timpul Summitului NATO, o serie de șefi de stat și de guvern.
Timp de trei zile, în cele două hoteluri ale acționarului rapidist au dormit cancelarul german Angela Merkel, premierul Italei, Romano Prodi, președintele afgan Hamid Karzai, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso și multe alte VIP-uri. Cu toate acestea, încasările nu au fost substanțiale, Copos oferindu-le oaspeților săi reduceri mari, chiar și de peste 50%. Copos a fost unul dintre sponsorii oficiali ai Summitului.
Copos a ținut să fie o gazdă perfectă și a verificat personal mâncarea, mergând chiar în bucătăria de la Crowne Plaza, unde a gătit fructe de mare și scoici cu smântână. Fostul patron al Rapidului a dovedit pricepere în pregătirea unor preparate extrem de sofisticate, deși, în urmă cu 25 de ani, se limita doar la a încălzi conserve pe un reșou improvizat, în camera sa modestă dintr-un cămin din Grozăvești, pe care o împărțea cu soția sa, Cristiana.