Cum a reușit, în urmă cu 24 de ani, actrița Ileana Stana Ionescu să îl învingă pe Gigi Becali în politică
Ileana Stana Ionescu s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani, după cum a anunțat Teatrul Național București.
Fosta actriță a fost prima femeie care l-a învins pe Gigi Becali, patronul miliardar de la FCSB.
Ileana Stana Ionescu i-a administrat lui Gigi Becali o înfrângere drastică în urmă cu 24 de ani
Ileana Stana Ionescu a decedat la vârsta de 87 de ani. Aceasta a murit pe 30 iunie, iar anunțul tragic a fost făcut de Alexandra și Iuliana Marciuc, fiind ulterior confirmat de Teatrul Național București.
De-a lungul carierei sale, îndrăgita actriță a cochetat și cu politica, ba chiar a reușit o victorie masivă în fața lui Gigi Becali, înainte ca omul de afaceri să preia clubul FCSB, numit Steaua la acea vreme.
În anul 2000, Becali a candidat pentru un mandat de deputat. Miliardarul a fost unul dintre candidații Ligii Comunității Italiene din România, însă rezultatul final a fost unul dezamăgitor.
Cu 16.266 de voturi, mai exact un procent de 0,15%, LCIR nu a ajuns în Camera Deputaților, însă afaceristul a obținut un mic succes de moral şi a strâns 7.677 de voturi în județul Ilfov.
Miliardarul nu a fost prea încântat de rezultatul votului și a contestat faptul că mandatul de deputat a fost câștigat de Ileana Stana Ionescu.
„Într-o altă contestaţie, domnul Becali George, din comuna Voluntari-Pipera, candidat din partea Ligii Comunităţii Italiene din România, contestă hotărârea Biroului Electoral Central de atribuire a mandatului de deputat doamnei Ileana Stana Ionescu, pe motiv că a obţinut doar 2.943 de voturi într-o singură circumscripţie electorală, iar Liga Comunităţii Italiene din România a cules 16.266 de voturi la nivelul întregii ţări, iar candidatul acesteia a obţinut, numai în judeţul Ilfov, 7.677 voturi.
Totodată, adversarul său, domnul Grosaru Mircea, a obţinut în 19 judeţe doar 5.614 voturi. Aceste rezultate l-ar îndreptăţi să obţină dânsul mandatul de deputat.
Ca şi în cazul anterior, contestatorul nu observă faptul că mandatul de deputat trebuie atribuit organizaţiei care a obţinut cel mai mare număr de voturi pe ţară şi persoanei care a înregistrat cel mai mare scor electoral într-una din circumscripţiile electorale în care organizaţia câştigătoare a depus liste electorale.
În aceste condiţii, Comisia de validare a decis ca şi această contestaţie să fie respinsă”, a fost anunţul făcut la vremea respectivă de Biroul Electoral Central.