De ce crede Ion Țiriac că divorțul Simonei Halep a devenit un fenomen în România: „Persoana publică are datoria să împartă nu numai binele” | VIDEO
This browser does not support the video element.
Simona Halep trăiește unul dintre momentele de cumpăna ale vieții după divorțul de Toni Iuruc. Și Ion Țiriac a trecut printr-o experiență identică, cu Erika Braedt, singura soție pe care a avut-o.
Fostul mare tenismen îi recomandă sportivei din România să fie fie francă și loială față de români, fie ei suporteri sau jurnaliști.
„Treaba asta are o graniță pe undeva. Ar trebui atunci când închide ușa să respectăm pe toată lumea cu ușa închisă. Nu pot eu să îmi dau o părere despre ceva ce un om face sau nu face când închide ușa! Aia e treaba lui personala” țintește Țiriac două lucruri „dintr-un foc”: intimitatea divorțului de Toni Iuruc dar și ignoranța cu care Simona i-a tratat pe oamenii (prințul Sturza, Corneliu Idu, Tomai Firicel) fără de care nu ar fi ajuns, probabil, in elita tenisului mondial.
„Domne, relațiile mele cu Simona Halep, cu Sorana Cîrstea, cu tot ce vrei, sunt niște relații logice, normale. Eu întotdeauna mi-am știut lungul nasului. Și astăzi mi-l știu și așa am rămas. Am o mare calitate, una singură: sunt cu picioarele pe pământ” și-a continuat Țiriac lecția de sinceritate și onestitate ce se vrea a fi servită Simonei, fata din Constanța ajunsă fenomen social și model uman în România după ce a schimbat istoria tenisului.
Simona Halep și Toni Iuruc au decis să divorțeze, după mai puțin de un an de când s-au căsătorit civil.
ProSport a anunțat în exclusivitate decizia celor doi foști soți, care au semnat actele de despărțire, joi, 8 septembrie, în București.
De ce crede Ion Țiriac că divorțul Simonei Halep a devenit un fenomen în România
„Un pic de respect ar trebui să aibă, cine? Persoana publică care are datoria să împartă și să împartă, și să-mpartă, din toate punctele de vedere, nu numai binele dar și treburi care, probabil, nu îi convin pentru că d-aia e persoană publică. Publicul a făcut-o (n.r. fenomen social și model uman)”, este necruțător Țiriac cu persoanele din anturajul Simonei, fost manager sau directori de comunicare, care au sfătuit-o să se ascundă și să nu fie directă și onestă cu românii.
Țiriac cunoaște cum Halep a fost învățată să ignore presa românească și să își focalizeze comunicarea către jurnaliștii străini: puținele emisiuni (în număr de 3, TV-radio sau interviuri exclusive) din media românească au fost onorate de Simona numai prin intermedierea sponsorilor in baza unor clauze contractuale.
„Știu de unde am plecat, de la Brașov, de la Steagu Roșu (N.R. copil orfan de tată a trebuit să muncească, de la 16 ani, într-o secție a fostei uzine de camioane), de la 16 ani, din fabrica. Nu m-am schimbat”, argumentează Țiriac poziția care îi dă dreptul moral să o sfătuiască pe Halep căreia i-a intermediat, direct sau indirect, semnarea contractelor publicitare în urma cărora Simona a câștigat peste 22 de milioane de dolari.