„St George”s Park” a fost inaugurat de Prințul William, președintele onorific al Federației engleze
Planul forului din Albion îl reprezintă creșterea numărului jucătorilor englezi din Premier League de la 35% la 60% în următorii zece ani Naționala Angliei nu a mai câștigat Cupa Mondială de 56 de ani și nu a mai ajuns în semifinalele unui turneu final de 16 ani. Iar performanțele slabe ale națiunii care se laudă că a inventat fotbalul nu aveau cum să fie trecute cu vederea de conducerea Federației engleze. Astfel, în 2001, a apărut ideea realizării unui complex menit să găzduiască toate naționalele Angliei, inclusiv cele de juniori. „Ideea ne-a venit după ce Franța a câștigat Cupa Mondială în 1998 și Euro 2000. Ei se antrenau în cantonamentul de la Clairefontaine de lângă Paris, cel mai modern din lume la acea oră”, a recunoscut Howard Wilkinson, directorul tehnic al Federației engleze.
Inaugurat de Prințul William
Însă de la dorință și până la faptul împlinit e drum lung. Mărirea costurilor pentru ridicarea noului „Wembley” au blocat timp de mai bine de opt ani construirea complexului din Staffordshire. Federația a dat undă verde proiectului abia în 2008, iar costurile s-au ridicat, conform anunțului oficial, la 130 de milioane de euro, din care forul englez a plătit doar 40 de milioane. Totuși, în ciuda numeroaselor amânări, deschiderea lui „St George”s Park” de la începutul lunii octombrie a fost una plină de fast. Președintele onorific al Federației, Prințul William, a tăiat panglica complexului alături de soția sa, Kate Middleton. „Avem acum toate condițiile să facem performanță la cel mai înalt nivel”, a spus William în momentul inaugurării.
Copiază filosofia „La Masia”
Amânarea proiectului a dus și la o schimbare a planului Federației. Uimiți de performanțele Spaniei din ultimii șase ani, șefii forului englez au încercat să copieze atât sistemul de pregătire, cât și filosofia „La Masia”, academia de fotbal a Barcelonei. Însă David Bernstein, actualul președinte al Federației, a recunoscut că schimbarea mentalității jucătorilor englezi nu se poate face decât într-o perioadă mai lungă de timp. „În acest moment, doar 35% dintre jucătorii din Premier League sunt englezi, în timp ce în Italia procentajul crește la 72%, iar în Spania la circa 68%. Obiectivul nostru este să sporim numărul de jucători englezi din prima ligă, astfel ca în 2020 să atingem și noi un procentaj de minimum 50″, a spus Bernstein.
24 de echipe se vor antrena la complexul „St George”s Park”
218 kilometri au de parcurs jucătorii Angliei între cantonament și stadionul „Wembley”
CE CUPRINDE COMPLEXUL „ST GEORGE”S”
Un teren de antrenament cu exact aceleași dimensiuni și același tip de iarbă cu cel de pe „Wembley” 11 terenuri de antrenament încălzite subteran, care beneficiază de nocturnă Un teren de antrenament cu iarbă artificială O cameră hiperbarică. Aceasta permite simularea unor condiții meteorologice diferite O pistă de atletism de 60 de metri, dotată cu cele mai noi sisteme de monitorizare Un hotel „Hilton” cu apartamente numite după cei mai de succes jucători și manageri din istoria naționalei Angliei Săli de sport ultramoderne și aparate menite să ofere detalii în timp real despre caracteristicile anatomice ale jucătorilor
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER