Gică Hagi a fost în vizită la Școala nr. 23 „Constantin Brâncoveanu”, din Constanța, în cadrul campaniei derulate de Farul, „Învățăm să fim campioni. Școala, primul pas spre performanță”.
Proiectul lansat la începutul acestui an de către clubul dobrogean presupune deplasarea unor membri ai Farului în fiecare școală din orașul și județul Constanța, pentru a sublinia importanța studiilor printre cei mici.
De această dată, campania l-a readus pe Gică Hagi „la origini”, chiar în unitatea de învățământ în care a învățat din clasa a 3-a până în clasa a 8-a, Școala nr. 23 „Constantin Brâncoveanu”.
Cu acest prilej, „Regele” s-a reîntâlnit, după o pauză de 45 de ani, cu fosta lui dirigintă din școala generală, dar și cu profesoara de franceză. Ajunse la o vârstă respectabilă, doamnele sunt pensionare de o bună perioadă de timp, însă și-au făcut prezența pentru a-l revedea pe fostul lor elev.
Alături de Gică Hagi, au mai fost prezenți Denis Alibec și Dragoș Nedelcu, fotbaliștii de la Farul Constanța, dar și Andreea Laiu și Nicoleta Deca, componente ale echipei feminine, și Alin Cocoș, internațional U17, membru al Academiei Hagi.
În urmă cu câțiva ani, Gică Hagi și-a reamintit cum a decurs perioada studiilor pentru el, iar „Regele” a recunoscut că nu acesta a fost punctul său forte. Fotbalul a fost dintotdeauna principala lui pasiune, devenită, în final, destin.
„Fratele mamei era cel mai bun la matematică. A făcut facultatea la Iaşi, a avut numai zece pe linie. El i-a convins şi pe altii sa facă matematică.
A încercat-o si cu mine, dar, după o lună, s-a lăsat. A venit la mama şi ia zis ‘Ia-ţi-l de aici!’. Pe o ureche îmi intra, pe cealaltă îmi ieşea. Eu eram cu fotbalul. Aveam 14 ani, trebuia să faci meditații ca să intri la liceu, dar şi-a dat seama că nu se poate. Tata întotdeauna spunea să ai patalama la mână.
Din acest motiv am şi mers la facultate, am şi făcut anumite lucruri spuse de ei. Eu voiam să joc doar fotbal, dar ei m-au îndrumat spre aceasta direcţie ‘Să ai o diploma, Doamne fereşte, nu ştii ce se intâmplă!’ Atunci nu te gândeai că dacă te apuci de fotbal poţi să trăieşti bine şi după”, a spus Hagi, în 2020, într-un podcast moderat de Andi Moisescu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER