Grecia fierbe din cauza protestelor și a scandalurilor de corupție! Măsurile de austeritate impuse de guvernul elen nu au făcut decât să adâncească și mai tare situația tragică în care se află fotbalul.
Peste 15.000 de persoane au protestat în ultimele două zile împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvernul din Grecia. Angajații din sectorul public, dar și angajați ai firmelor private au fost pentru 48 de ore în grevă generală. Grecia trebuie să-și îndeplinească angajamentele asumate față de UE și FMI până duminică. În caz contrar, Parlamentul European nu va debloca ultima tranșă de împrumut în valoare de 12 miliarde de euro pentru Grecia, din împrumutul de 110 miliarde de euro acordat anul trecut. Potrivit BBC, Grecia intră în faliment la 15 iulie dacă nu primește fondurile europene pentru a-și plăti datoriile.
Taxe mai mari pentru fotbal Fotbalul elen va fi și el afectat din cauza măsurilor impuse de guvern: cluburile vor fi nevoite să plătească taxe mult mai mari la stat. Vestea a venit pentru cluburile elene într-un moment cât se poate de prost. Federația nu a desfășurat nicio activitate în ultimele două săptămâni din cauza scandalului meciurilor trucate. Președinți și patroni de cluburi, antrenori și jucători sunt cercetați pentru corupție. Echipele nu au plecat în cantonamente și nu mai achiziționează jucători până când situația nu se clarifică. Campioana Olympiacos și alte patru echipe – Volos, Kavala, Kerkyra și Asteras Tripolis – riscă să fie retrogradate în liga a doua din Grecia. „Este cel mai mare caz de corupție din istorie”, scrie presa elenă.
MĂ‚SURI DE AUSTERITATE IMPUSE DE GUVERNUL ELEN – taxă de solidaritate – cuprinsă între 1- 4% din salariile cele mai ridicate. Pentru miniștri, parlamentari și alte categorii de funcționari publici cu venituri importante, acest impozit va fi de 5%; – desființarea a peste 150.000 de locuri de muncă din sectorul public; – reducerea salariilor din sectorul public cu cel puțin 12%; – majorarea impozitelor în sectorul privat (afectează și cluburile de fotbal); – creșterea TVA-ului de la 19% la 23%; – majorarea impozitelor pentru bunurile de lux; – suprimarea diverselor beneficii sociale pentru a se economisi patru miliarde de euro până în 2015. În acest an, subvențiile se vor reduce cu 500 de milioane de euro, iar până în 2015 cu 855 de milioane prin comasarea școlilor, spitalelor și a secțiilor de poliție; – cheltuielile pentru sănătate vor fi reduse. Se vor aloca 2,1 miliarde de euro până în 2015 – vor fi reduse cheltuielile militare, iar pentru investiții publice se vor aloca doar 850 de milioane de euro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER