Ilie Balaci, comemorat la 4 ani de la dispariţie. Sorin Cârţu a fost cuprins de emoții: „Universitatea Craiova avea mare nevoie de el”. Colegii din Craiova Maxima, la mormântul „Minunii Blonde”

Patru ani s-au scurs de la dispariţia celui mai valoros fotbalist pe care l-a avut Universitatea Craiova şi unul dintre cei mai mari ai fotbalului românesc, Ilie Balaci. Clubul din Bănie a marcat momentul şi o delegaţie compusă din oficiali ai grupării, majoritatea, foşti colegi ai „Minunii Blonde”, a fost prezentă la cimitirul Sineasca, unde se odihneşte gloria Ştiinţei.

Ilie Balaci, comemorat la 4 ani de la dispariţie

Preşedintele Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, managerul general, Marcel Popescu, antrenorul echipei naţionale de tineret, Emil Săndoi, precum şi componenţi ai Craiovei Maxima, Aurică Beldeanu, Radion Cămătaru, Nicolae Ungureanu, Nicolae Negrilă, Gabriel Boldici au aprins lumânări şi au depus coroane de flori la mormântul fostului lor coleg.

„Mi-a fost coleg, mi-a fost prieten, eram un grup foarte unit, nu numai eu am avut privilegiul de a juca alături de el. Eu vin lunar aici, pentru că am şi rude înmormântate aici, dar şi pe Costică Ştefănescu şi Zoli Crişan care sunt aici. I-am simţit absenţa în aceşti patru ani, noi aveam nevoie de el, Universitatea Craiova avea nevoie de Ilie, de sfaturile sale”, a spus Sorin Cârţu.

„Nici nu-ţi dai seama când trece timpul. Eram antrenor la FC Argeş şi aveam meci la Constanţa şi am aflat dimineaţa vestea tragică, nu mi-a venit să cred, păcat că a plecat aşa de repede dintre noi. Am avut mare respect pentru el, iar el fost foarte apropiat de jucătorii tineri, nu numai de mine, ci şi de Gică Popescu, de Pavel Badea, de Dănuţ Bica, a încercat mereu să ne ajute, nu a certat pe nimeni. Sunt convins că veghează de acolo de sus asupra noastră, nu-mi vine să cred că au trecut deja patru ani” a spus Emil Săndoi.

Acum patru ani, într-o dimineaţă de duminică, Ilie Balaci s-a stins din viaţă, la 62 de ani, în urma unui infarct miocardic acut. Strada pe care se află stadionul „Ion Oblemenco” poartă numele optarului de legendă al Craiovei Maxima, la fel şi baza de cantonament a Universităţii Craiova, din Lunca Jiului. Tot azi, grupele de juniori ale Universităţii Craiova au depus o coroană de flori şi au aprins candele la pictura murală din centrul oraşului, care-l înfăţişează pe marele fotbalist.

Publicat: 21 10. 2022, 14:53
Actualizat: 21 10. 2022, 14:54