România trebuie să organizeze evenimente sportive majore, cum ar fi un campionat european de fotbal, însă are nevoie să-și dezvolte infrastructura, iar pe de altă parte nimeni nu știe deocamdată la nivel local să calculeze corect costurile unor competiții sportive, afirmă Ion Țiriac.
„Sunt costuri. Din păcate, încă, costurile în sport în România nu știe să le calculeze nimeni. Toată lumea începe să urle: >,>. Eu cu două milioane de euro nu-mi construiesc o toaletă la un turneu de tenis”, a spus omul de afaceri la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV.
Întrebat ce părere are despre Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), găzduit la Brașov, Țiriac crede că evenimentul a fost „foarte decent” organizat.
„Eu nu vreau să facem o furtună într-un pahar cu apă. Este o treabă importantă. În primul rând este legată de numele olimpic, Și cu asta am spus tot. Dumnezeu ne-a dat nouă și Carpații, din când în când ne mai dă și zăpadă, iar dacă nu-i zăpadă acum sunt niște tunuri care-o fac peste noapte. Acest FOTE a fost foarte, foarte decent organizat, în toată regula. (…) Am primit o scrisoare de la președintele federației internaționale, spunându-mi: >”, a spus el.
Fostul tenisman consideră că patinoarul de la Brașov este senzațional, dar ar fi fost indicat să aibă o capacitate de 5.000 de locuri, și nu 1.500.
Țiriac a afirmat, răspunzând unei întrebări, că a mers până la Brașov cu elicopterul, pentru că nu îi mai face plăcere să conducă, dar că este primordial să existe autostradă.
În opinia sa, construcția tronsonului de autostradă Comarnic – Brașov, unul din obiectivele anunțate de Guvern, poate fi terminată într-un an și jumătate dacă există banii și „profesionistul” care să o realizeze.
„Treburile acestea se fac repede. (…) Există lege. Și pe mine mâine dimineață mă expropriază de la aeroport, de unde am Țiriac Air, între piste, am 50 de hectare pe care trebuia să le fac pentru întreținere. Vine statul și poate să mă exproprieze mâine dimineață. Mai este un mic detaliu în 2013, care nu era în 1999 sau 1998: trebuie să mă despăgubească cu un preț real. Și asta trebuie făcută. Întâi te expropriază și pe urmă te despăgubește”, a spus omul de afaceri.
Referitor la infrastructură, el a afirmat că îl deranjează foarte mult că România nu se află la acest capitol măcar la nivelul țărilor emergente.
„Noi întotdeauna am sperat. Părinții mei au sperat, eu la 20 de ani speram, la 40 de ani mai mult, la 60 de ani și mai mult, acum împlinesc 74 și tot sper. Sper să împlinesc și 84 dacă voi avea noroc, ca să văd și eu autostrăzile, să văd aeroporturile. Infrastructura joacă un rol foarte important pentru noi. Am greșit-o, uite că sunt peste 22 sau 23 de ani și nu avem aproape nimic, și am rămas singularizați în Europa”, a mai spus Țiriac.
MEDIAFAX
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER