Laurențiu Reghecampf, antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, a fost invitatul lui Mircea Dinescu la emisiunea tv „Poezie și delicatețuri”, în care cei doi au gătit o saramură de pește.
Cei doi au glumit și au depănat amintiri. N-au lipsit nici replicile savuroase la emisiunea găzduită de Prima TV.
Dinescu s-a bucurat să îl aibă din nou ca oaspete, mai ales că „Reghe” l-a impresionat cu talentul lui încă de când s-au cunoscut.
În timp ce „bucătăreau”, Laurențiu Reghecampf a intrat în jocul cunoscutului poet și a povestit lucruri neștiute.
„Eu cu el, cu Reghe, ne spunem pe numele mic. Ne-am împrietenit la un grătar. Dându-mă eu mare, să fac o saramură, a ieșit Reghe, cu imaginația lui debordantă de antrenor de fotbal, și a tras un sos care a avut mare succes, într-adevăr.”
„Cetatea” lui Dinescu se află în Dolj, așa că nu putea găsi un partener mai bun de gătit decât un om de-ai locului pentru o saramură ca în Oltenia, scrie Woebiz.ro.
„Am aflat, de fapt, că bunicul lui a fost un neamț, care a făcut afaceri în Oltenia acum 100 de ani.” ”Da, înainte de război”, a recunoscut Reghecampf.
„Și bunica ta era…din Bălți? Din Basarabia! Combinație foarte interesantă!”
„Trebuie să punem niște apă și n-avem apă! (Băgăm) sifon!” „Știi la ce mai pun eu sifon? La mititei, pentru că îi ajută foarte tare să fermenteze”, a replicat Mircea Dinescu.
Sifonul este ceva banal pentru cei mai mulți, însă când vine vorba de rețeta pentru saramura oltenească, poate să împartă pasionații de bucătărie în două tabere.
„Știți că ne-am certat data trecută, când am făcut asta?”, și-a amintit Laurențiu Reghecampf, conform Wowbiz.
„Da, știu! Pe mine m-a uimit atunci că ai pus și suc de roșii mai mult. Mie îmi place mai sec, așa.”
„Nu! Mie nu-mi place sec! Mie îmi place ca în Oltenia!”, a părut sigur pe el Reghecampf.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER