Papa Benedict al XVI-lea s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani, dar rămâne în istorie și ca unul dintre iubitorii fotbalului.
În cursul zilei de sâmbătă, Vaticanul a anunțat că a murit Papa Benedict al XVI-lea, cel care a condus Biserica Catolică timp de aproape opt ani, demisionar în 2013.
Acesta și-a petrecut ultimii ani din viață la mănăstirea Mater Ecclesiae din zidurile Vaticanului, unde Papa Francisc, succesorul său, l-a vizitat frecvent.
În anul 2008, Papa Benedict al XVI-lea s-a arătat îngrijorat cu privire la acuzațiile de corupție din fotbalul italian și nu numai. Totuși, acesta a transmis, prin discursul său, o rază de speranță, explicând că generațiile noi trebuie să ia tot ceea ce e mai bun din fotbal.
„Mi-ar plăcea ca fotbalul să fie un vehicul pentru educarea valorilor de onestitate, solidaritate și fraternitate, în special în rândul generațiilor tinere”, spunea Papa Benedict al XVI-lea.
În urmă cu aproape 15 ani, Papa Benedict al XVI-lea a avut o întâlnire cu jucătorii și oficialii echipelor din Serie D, la Vatican. La acea vreme, teologul german aducea cuvinte de laudă la adresa sportului rege.
„Jucați fotbal! Fotbalul reprezintă un antrenament al celor mai importante valori: onestitatea, solidaritatea şi fraternitatea. În special în ceea ce priveşte noua generaţie”, a transmis Papa Benedict al XVI-lea.
„Cu durere vă anunţ că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a murit astăzi la ora 9:34, la Mânăstirea Mater Ecclesiae, din Vatican. Informaţii suplimentare vă vor fi comunicate cât mai curând posibil”, a fost anunțul făcut de către Matteo Bruni, directorul biroului de presă al Sfântului Scaun.
Papa Benedict a avut un discurs marcant și despre dopajul în sport și s-a declarat total împotriva acestei proceduri.
„Niciun campion nu este construit în laborator. Uneori s-a întâmplat şi nu putem fi siguri că nu se va mai întâmpla, chiar dacă sperăm că nu.
Însă timpul va scoate la lumină talentele originale de cele construite, iar un campion se naşte şi se întăreşte prin antrenamente. Talentul este un cadou primit, dar acest lucru nu este suficient: trebuie să lucrezi la el.
Îmi amintesc de cei care aleargă pe distanţa de 100 m la olimpiadă: pentru acele foarte puţine secunde au nevoie de ani şi ani de antrenament, fără lumini aprinse.
Din când în când citeam despre un mare campion care este primul venit la antrenamente şi ultimul care pleacă. Aceasta este mărturia că voinţa este mai puternică decât îndemânarea”, spunea Papa Benedict.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER