În sezonul 1987-1988 formația CSM Suceava a jucat un sezon în Divizia A, așa cum se numea Liga 1 în acele vremuri. Jucătorul după care gravita întreaga echipă purta numărul 10 și se numea Radu Cașuba. A marcat 15 goluri in 28 de partide, atragând atenția mai multor echipe de top din România. A jucat ulterior la Inter Sibiu, Poli Timișoara și Oțelul Galați.
În vârstă de 58 de ani, acesta s-a retras alături de soție în localitatea Salcea, lângă Aeroportul Internațional Suceava. De luni seara, localitatea sa alături de alte comune se află în carantină totală în urma pandemiei de coronavirus.
Prosport: Ce mai face Radu Cașuba? Radu Cașuba: Sănătos, dar plictisit. De două zile parcă sunt în cușcă… Nu avem voie să ieșim din curte doar dacă mergem să luăm o pâine sau o apă minerală, cu hârtie scrisă. Altfel ne arestează! Merge Poliția și Armata pe străzi mereu. Eram obișnuit să antrenez copii, să circul, să alerg puțin… Acum parcă sunt legat de picioare.
Aveți provizii? Ne-a luat un pic pe nepregătite pentru că decizia s-a luat luni seara, iar eu eram deja la somn. M-a anunțat dimineața soția. Acum așteptăm să treacă repede nebunia și să ne reluăm viața normală.
Cum alungați plictiseala? Am doi câini, mă joc cu ei, mai vorbesc cu ei… (râde) M-am plicitisit și cred că mă apuc de grădinărit! Trebuie să am o activitate, altfel înnebunesc. Am vorbit la telefon cu fostul meu antrenr Ioan Sdrobiș, el este la Târgu Ocna… Mi-a zis că îmi trimite niște greble, o sapă… dacă e am nevoie. Mai glumim și noi, ce să facem? Oricum, situația e gravă aici. Am vorbit și eu cu mai multă lume, poate că era bine dacă se închideau granițele total! În plus, Spitalul Județean din Suceava arată extraordinar, însă s-au făcut multe greșeli. Păcat!
Dorin Goian, strigăt de durere din orașul aflat în carantină. „Avem nevoie de ajutor! Persoanele de aici au pierdut controlul”
Mai aveți vreo tangență cu fotbalul? Sigur, mă ocup de cei mici! Îmi place la nebunie ceea ce fac. Viața fără fotbal parcă nu e viață.
Radu Cașuba, al 6-lea de jos (de la stânga la dreapta). Primul de sus (stânga) este antrenorul Vasile Simionaș
Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, luni seară, carantinarea municipiului Suceava, unde se află 593 de cazuri de infectare cu coronavirus. De asemenea, sunt în carantină 8 comune din zona limitrofă. Acesta a precizat că se instituie, pe perioada stării de urgenţă, carantina şi în localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosangi, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei. De asemenea, se instituie o zonă de protecţie în municipiul Suceava şi în jurul localităţilor carantinate formată din celelallte UAT din Judeţul Suceava.
Cătălin Moroșanu a răbufnit! Medicii sunt vinovați pentru dezastrul epidemiologic de la Spitalul Judeţean Suceava: „Să nu-i mai considerăm eroi!”
„În zona carantinată este permisă intrarea/iesirea pentru transportul de mărfuri, materii prime necesare desfălurării activităţii economice, persoanele care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, administratţia locală, domeniul asistenţei şi protecţiei, sociele, agriculturii, etc. Nu se vor comercializa bilete şi abonamente pentru transportul călătorilor în zona carantinată”, a spus Vela. Toate căile de acces către zona aflată în carantină sunt securizate de Armată şi Poliţie.
Salcea este un oraș în județul Suceava, Moldova, România, format din localitățile componente Mereni, Plopeni, Salcea (reședința) și Văratec, și din satul Prelipca. La recensământul din anul 2011, localitatea avea o populație de 9.015 locuitori,[2] fiind al zecelea centru urban ca mărime al județului. A fost declarat oraș prin Legea 83/2004, împreună cu alte 7 localități din județul Suceava.
Deși a fost ridicată la rangul de oraș, Salcea rămâne o localitate preponderent rurală, deoarece marea majoritate a populației se ocupă cu agricultura iar orașul seamănă din punct de vedere al aspectului cu o așezare rurală. Salcea este situată la 11 km est de municipiul Suceava, în zona metropolitană a reședinței de județ, fiind practic un oraș-satelit. Principalul obiectiv din Salcea și unul dintre foarte puținele obiective specific urbane este Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER