20.000 de semnături pentru grațierea lui Gică Popescu – petiție pe Internet

  • Petiția online pentru grațierea lui Gică Popescu a strâns deja 20.000 de semnături

Părerile sunt împărțite în privința grațierii fostului internațional Gică Popescu, condamnat la trei ani, o lună și 10 zile de închisoare în „Dosarul Transferurilor”. Foști componenți ai „generației de aur”, oameni de fotbal, ziariști, politicieni susțin grațierea lui Popescu, dar sunt și mulți concetățeni care spun că fostul fotbalist trebuie să își ispășească pedeapsa pentru că a greșit.

Senatorul Constantin Popa a inițiat și o petiție online pe site-ul petitiionline.com pentru grațierea fostului căpitan al naționalei României. „Gică Popescu, unul dintre simbolurile fotbalului românesc, nu trebuie sa facă închisoare, alături de criminali și violatori! Pentru toate bucuriile aduse milioanelor de români de-a lungul carierei sale impresionante, Gică Popescu merită să i se dea șansa iertării, prin grațiere. Haideți să demonstrăm că ne prețuim valorile! Semnați petiția prin care putem obține grațierea lui Gică Popescu! Pentru că Legea grațierii este destinată unor astfel de cazuri„, se precizează în petiție.

Până azi la ora 11:00 se strânseseră aproape 20.000 de semnături, mai precis 19.412, iar adeziunile continuau să apară pe site.

Această petiție, la fel ca toate celelalte de pe această platformă, nu are niciun fel de valoare juridică.

Puteți citi aici procedura prin care președintele României poate acorda grațierea unei persoane.
 

Publicat: 08 03. 2014, 11:13
Actualizat: 08 03. 2014, 12:16