ANALIZĂ‚ | Banii și planurile echipelor din Liga 1 în noul sezon: ce bugete au, cât s-a încasat din drepturile TV, obiectivele fixate și păreri despre noul format competițional

Redactor:
Florin Marian
Redactor:
Matei Udrea
ANALIZĂ‚ | Banii și planurile echipelor din Liga 1 în noul sezon: ce bugete au, cât s-a încasat din drepturile TV, obiectivele fixate și păreri despre noul format competițional
  • Publicat:
  • Actualizat:

Din perspectiva bugetului, Steaua domină și noua ediție a Ligii 1. Deși în scădere financiară față de anii trecuți, echipa lui Gigi Becali păstrează o alonjă comparativ cu restul participanților, suma avansată de președintele Valeriu Argăseală fiind dublă față de principala urmăritoare, Astra Giurgiu. După „roș-albaștri”, următorul „etaj” e ocupat de trei echipe care anunță aproximativ același buget: Astra, Craiova și Dinamo. S-ar părea că, în acest moment, suma de 5.000.000 de euro este suficientă ca să emiți pretenții la podium în Liga 1.


Bugetul de peste 10 milioane de euro anunțat de președintele Argăseală permite Stelei să jongleze cu achizițiile
și să se fortifice când și cu cine vrea

Se poate observa, dealtfel, că din perspectiva banilor disponibili, echipele se împart în trei mari categorii: Steaua, grupul celor cu bugete „bune” de 4-6 milioane și al celor cu bugete „de criză”, de 2-3 milioane.

ProSport a stat de vorbă cu conducătorii tuturor cluburilor din campionat și, la fel ca în fiecare vară, vă prezintă banii și planurile la început de sezon.

Trei dintre cele zece candidate la play-off vor să dea lovitura cu bugete sub 3 milioane de euro

Din totalul de 14 formații, 10 își propun intrarea în play-off, deci o clasare între primele 6 locuri la finalul sezonului regulat. Dintre ele, trei încearcă să obțină acest lucru cu buget low-cost, până în 3.000.000 de euro. Alte șase sunt dispuse să pună la bătaie 4-6.000.000 de euro. În sfârșit, Steaua reprezintă un caz aparte.


Este primul an, de la venirea lui Negoiță (centru) ca patron, când Dinamo pune la bătaie un buget cu care poate emite pretenții la podium.
Antrenorul Rednic (stânga) și președintele Dinu „Vamă” (dreapta) par să fi reușit unele achiziții interesante FOTO: ProSport

Se poate observa părerea aproape unanimă că Liga 1 va fi mai competitivă prin reducerea numărului de echipe, deoarece jucătorii de valoare se împart la mai puține formații. Sunt însă și obiecții întemeiate, unii conducători de cluburi observând că se aglomerează sezonul prin creșterea numărului de partide, pe când alții se tem de reducerea fondului de fotbaliști.

Trei echipe – dintre care două sunt nou-promovate – au pretenții mai modeste, nu-și imaginează că vor izbuti să evite play-out-ul, dar speră să scape măcar de retrogradare. În acest sezon cad în Liga 2 ultimele două clasate (locurile 13 și 14), în timp ce locul 12 va disputa un baraj de supraviețuire cu învingătoarea jocului dintre ocupantele locului 2 din cele două serii ale ligii secunde sau – dacă federația reușește să strângă suficiente participante ca să alcătuiască două serii.

Două dintre echipe atrag atenția printr-o discrepanță între buget și obiectiv. Petrolul a prevăzut 2.903.000 de euro la cheltuieli în acest an (din care 990.000 reprezintă prima rată din drepturile TV) și își propune calificarea între primele șase echipe. Și mai mare e diferența în cazul clubului lui Gică Hagi. Viitorul pune la bătaie 2-2.500.000 de euro (din care 825.000 – prima rată din drepturile TV) și vrea, de asemenea, să se califice în play-off. După mărimea bugetelor, Petrolul s-ar afla pe locul 10, în timp ce Viitorul – pe locul 13. Ambiții mari cu fonduri mici sunt și la ASA. Cristian Cherteș, directorul general al grupării din Târgu Mureș, spune că bugetul poate ajunge la 3.000.000 de euro dacă echipa reușește să se califice în play-off.


ASA Tg. Mureș are un buget minim, dar urmărește calificarea în play-off. Problema banilor a făcut ca unii jucători și
antrenorul Dan Petrescu să plece chiar după Supercupa câștigată cu Steaua FOTO: ProSport

Dintre cele 14 cluburi chestionate de ProSport, CSMS Iași pare în situația cel mai ambiguă. Florin Prunea, președintele executiv al moldovenilor, spune că nu știe nici până la această oră pe ce buget se poate baza și, din acest motiv, obiectivul nu e clar. Prunea invocă decizia luată în Adunarea Generală a LPF de a împărți cea de-a doua tranșă de bani în funcție de locul ocupat la sfârșitul sezonului regulat, în martie. Probabil că o altă cauză, chiar mai serioasă, este situația primarului Gheorghe Nichita, de la Iași, care e suspendat din funcție și anchetat. Autoritățile locale joacă un rol cheie în finanțarea echipei CSMS Iași.

Unele cluburi nu știu că s-a schimbat modalitatea de împărțire a banilor din drepturile TV

Problema felului în care se împart drepturile TV merită o atenție specială. La propunerea LPF, a fost adoptată în Adunarea Generală, cu 9 voturi pentru și 5 contra, o schimbare a grilei. Aproximativ jumătate din cele 27,5 de milioane de euro se virează ca și până acum, înainte de startul campionatului și conform locului ocupat la sfârșitul sezonului trecut. Noutatea vine din felul în care se împarte restul sumei. Unul dintre conducătorii de club ne-a explicat, vizibil nemulțumit, că se va lua în calcul, pentru stabilirea banilor care le revin cluburilor, locul ocupat la finalul sezonului regulat și, apoi, poziția pe care termină play-off-ul sau play-out-ul. Ar fi vorba, conform detaliilor furnizate ProSport de câțiva șefi de club, de 290.000 de euro pentru fiecare echipă care merge în play-out și 390.000 de euro pentru formațiile calificate în play-off. Restul banilor se vor da în funcție de locul din clasamentul final.

Interesant este că, deși această modificare a fost votată în plenul Adunării Generale de reprezentanții tuturor cluburilor, nu toți conducătorii par să știe de existența noilor prevederi. Destui încă mai cred că banii se vor da conform grilei de până acum: 50% înaintea etapei I și 50% înaintea sezonului de primăvară, conform locului ocupat în clasament sezonul trecut.

Ar mai fi de menționat că, la fel ca și anul trecut, președintele LPF a încercat să ascundă sumele încasate de cluburi din drepturile TV invocând cerința expresă a acestora. Din discuțiile cu conducătorii grupărilor de Liga 1, ProSport a descoperit că aceștia nu au, în realitate, nicio problemă în a spune cât primesc din drepturile TV. Unii dintre reprezentanții echipelor din prima ligă ne-au precizat, de altfel, că LPF le-a cerut să țină secrete sumele încasate.

Într-un campionat cu bugete de 2-5 milioane de euro, cine prinde grupele Europa League își dublează, practic, veniturile

În sfârșit, e de semnalat că și în acest an banii veniți din drepturile TV constituie o parte foarte importantă din totalul sumei pe care contează echipele din Liga 1, chiar și în cazul Stelei. Sursele alternative de finanțare joacă, mai departe, un rol subdimensionat. Marketingul, vânzarea de bilete, atragerea unor sponsori, formarea unor jucători în propriile centre și vânzarea lor ulterioară în profit rămân domenii neglijate cele mai multe cazuri.


Petrolul a mai reușit o dată, acum câțiva ani, să pună pe picioare o echipă bună cu bani puțini. După intrarea în insolvență,
„lupii galbeni” au încercat, în această vară, să repete rețeta de atunci. FOTO: ProSport

În acest context, cei care vor obține calificări în grupele cupelor europene pot obține un avantaj decisiv la capitolul financiar – cu condiția, desigur, ca banii să fie folosiți în cadrul clubului și nu „evacuați” de patroni în alte conturi, cum s-a întâmplat în ultimii ani în destule cazuri. Steaua poate să dea marea lovitură dacă intră în grupele Ligii Campionilor, dar ar însemna o sursă majoră de finanțare și dacă se califică „doar” în grupele Europa League. Cu șanse mai mici de calificare în grupele Europa League mai sunt Botoșani, ASA Tg. Mureș și Astra. Oricare dintre ele se va califica în grupe va primi, pentru această performanță, 1,3 milioane de euro. Fiecare victorie în această fază le va aduce alți 200.000 de euro, în timp ce egalul va fi răsplătit cu 100.000 de euro. Trecerea de grupe va însemna alți 200.000 (locul 2) – 400.000 (locul 1) de euro. În sfârșit, UEFA va împărți, în funcție de cota de piață înregistrată din drepturile TV și contractele comerciale, alți 83,5 milioane de euro.

Asta înseamnă că o echipă care se va califica în grupele Europa League și va obține, să spunem, 5 puncte își va rotunji veniturile cu 3-4 milioane de euro, ceea ce, cu excepția Stelei, reprezintă, practic, dublarea bugetului.

Un campionat și 14 puncte de vedere

Iată cum privesc conducătorii celor 14 echipe sezonul tocmai început.

Steaua: peste 10 milioane buget și două nemulțumiri asupra noului format de campionat
Valeriu Argăseală, președintele de la Steaua, spune că anul acesta gruparea campioană mizează pe un buget ușor „peste 10 milioane” pentru a-și apăra titlul. În ceea ce privește Liga 1, șeful grupării „roș-albastre” are motive de mulțumire, dar și de nemulțumire: „E clar că, prin restrângerea numărului de echipe, campionatul va fi mai competitiv. Obiecția privind reducerea fondului de jucători este justificată din perspectivă numerică, nu și valorică. Fotbalul românesc nu mai dispunea de îndeajuns de mulți fotbaliști buni pentru a alimenta 18 echipe în prima ligă. Noul format are, din punctul meu de vedere, două neajunsuri observabile încă de acum. În primul rând, va fi un calendar mai încărcat. În al doilea rând, numărul de puncte se va înjumătăți înaintea fazei a doua, cea de play-off/play-out”.

ASA e nemulțumită de schimbarea grilei prin care se împart drepturile TV
Cristian Cherteș, directorul general de la ASA Tg. Mureș, e prudent în privința campionatului abia început, dar categoric când spune că echipa sa a fost dezavantajată de schimbarea grilei prin care sunt alocate sumele din drepturile TV. „O idee clară asupra banilor pe care-i vom avea la dispoziție în acest sezon ne vom face abia la iarnă, când vedem pe ce loc terminăm sezonul regulat. Noi am ieșit puțin dezavantajați de această nouă împărțire a grilei care s-a stabilit la Ligă, prin care primim o primă tranșă în vară, conform locului ocupat la sfârșitul sezonului trecut, și o altă tranșă la iarnă, în funcție de poziția de la sfârșitul primelor 26 de etape. Oricum, bugetul se învârte undeva, pe la 2,5-3.000.000 de euro, cu obiectivul clar de a ajunge în play-off. În ceea ce privește noua organizare a campionatului, e greu să emit acum o judecată de valoare. Nu știm cum va fi. Așteptăm să vedem.”

CFR Cluj: bani pentru fotbal și pentru creditori


Iuliu Mureșan anunță un buget decent pentru CFR și privește din nou spre vârful clasamentului după câteva luni critice FOTO: ProSport

Iuliu Mureșan, președintele de la CFR Cluj, a calculat că, din cauza înmulțirii meciurilor, va fi nevoie de un nucleu mai mare de fotbaliști apropiați ca valoare. „În noul format de campionat, eu consider că va fi mai bine pentru nivelul competiției. În primul rând, vor fi mai multe meciuri în Liga 1 față de ce a fost până acum: 36 dacă ești în play-off sau 42 dacă ești în play-out. La acestea se adaugă meciurile din Cupa Ligii și Cupa României. În total, în jurul a 50 de partide. Vor fi multe etape intermediare. Asta înseamnă că nu se va mai putea, ca până acum, să duci campionatul cu un nucleu de 15 jucători. Ai nevoie de cel puțin 20, ca să reziști la un nivel competitiv. Asta va duce la creșterea valorii”, spune Mureșan, unul dintre cei mai experimentați conducători de club din Liga 1.

Anul acesta, CFR va avea de luptat pe două fronturi, ceea ce înseamnă că nu toate resursele financiare vor fi direcționate către bugetul clubului, menționează Mureșan: „Pe lângă cei 4 milioane de euro pe care-i estimăm drept cheltuieli cu echipa vom mai avea nevoie de niște bani pentru planul de reorganizare, ținând cont că suntem în insolvență. Dar acei bani sunt separați, nu privesc activitatea propriu-zisă a clubului”.

Astra Giurgiu anunță că se bate la titlu cu Steaua
Claudiu Popa, team manager la Astra Ploiești, crede că „noul format de campionat va concentra valorile, deci competiția va fi mai valoroasă”. Spre deosebire de șefii grupărilor mici, care-și fac griji că nu vor putea duce tot sezonul cu un lot restrâns valoric și numeric, oficialul Astrei privește detașat, din perspectiva celui care are la dispoziție posibilitățile financiare să rezolve această problemă, expandarea numărului de partide: „În privința programului, n-avem o problemă că se vor disputa multe meciuri. Suntem pregătiți. Și acest lucru va fi bun”.


Astra are ambiția declarată de a se bate cu Steaua la titlu în acest an. Printre achiziții se numără și fostul căpitan al echipei Setubal,
Pedro Barbosa (jos), în fotografie alături de președintele Dani Coman

Astra are al doilea buget, după Steaua, lucru care a îndreptățit formația din Giurgiu să fixeze, ca obiectiv, clasarea pe locurile 1-2.

CSU Craiova vizează un loc de cupe europene cu buget pe măsură
Felix Grigore, manager general la CSU Craiova, spune că echipa pe care o conduce e gata deja de un alt obiectiv important, calificarea într-o cupă europeană. Oltenii sunt, cel puțin la nivelul calculelor, una dintre grupările care și-au acordat ambițiile cu un buget pe măsură. CSU Craiova estimează cheltuieli de circa 5 milioane de euro în acest sezon, ceea ce o plasează în grupul formațiilor care secondează Steaua din perspectiva forței financiare. Felix e mulțumit și de introducerea sistemului cu play-off și play-out: „Cred că va fi benefic acest format pentru fotbalul românesc, vom avea mai multe derby-uri”.

Petrolul Ploiești țintește play-off-ul cu unul din cele mai mici bugete din Liga 1
Andi Crângu, director executiv la Petrolul, e convins că „noua organizare a campionatului va aduce, în mod clar, o creștere a valorii. Deci va fi mai bine, comparativ cu desfășurarea clasică a Ligii 1″. Chiar și așa, deși ploieștenii trec prin mari probleme financiare și echipa e în insolvență, Crângu spune că obiectivul e clar, calificarea în play-off. Cum bugetul este printre cele mai mici din Liga 1, iar Petrolul nu are dreptul de a juca în cupele europene, va fi o misiune destul de grea aceea de a motiva jucătorii și de a mobiliza suporterii la stadion așa cum s-a întâmplat anul trecut, până la apariția problemelor financiare.

Dinamo are pretenții acoperite financiar
Dinu Gheorghe, președintele executiv de la Dinamo, spune că echipa are ca obiectiv „locurile 1-3 în Liga 1 și câștigarea unui trofeu, Cupa României și (sau) Cupa Ligii”. Probabil constrâns de rigorile contractului cu DigiSport, conducătorul grupării „roș-albe” a dialogat doar prin e-mail și a refuzat să dezvăluie ce buget are Dinamo în noul sezon, însă ProSport a aflat că Negoiță a pregătit un buget de circa 5 milioane de euro. Acești bani plasează formația din Ștefan cel Mare, așa cum a promis patronul dinamoviștilor, între candidatele îndreptățite la podium.

Dinamo e încă departe de potențialul rivalilor de la Steaua, iar acest lucru e resimțit de suporteri. Însă șefii clubului atrag atenția că, în timp ce formația lui Gigi Becali a lucrat în profit în toți anii din urmă, Dinamo încearcă să se recupereze după o perioadă cumplită, în care datoriile de zeci de milioane de euro lăsate în urmă de Borcea și Badea au băgat clubul în insolvență.

Unul dintre cei mai vechi șefi de club din Liga 1, Dinu Gheorghe estimează că „prin reducerea numărului de echipe putem vorbi despre o concentrare a valorilor din fotbalul românesc, ceea ce înseamnă că sistemul cu 14 echipe poate fi benefic. Însă, indiferent de numărul de echipe, dacă toate cluburile nu au stabilitate financiară, niciun sistem competițional nu poate însemna performanță”.

FC Botoșani atacă play-off-ul cu un buget la limită
Cornel Sfaițer, președintele de la FC Botoșani, este un om curajos. Anul trecut, în calitate de nou-promovați, moldovenii și-au asumat riscul de a opta, în Adunarea Generală a LPF, pentru retrogradarea a 6 echipe, deși astfel își scădeau propriile șanse de a supraviețui. Totuși, socoteala le-a ieșit, au terminat pe locul 8 și acum joacă în Europa League. FC Botoșani a pierdut prima manșă a turului II preliminar, cu Legia Varșovia (scor 0-1 în deplasare), dar o eventuală calificare în grupele competiției ar aduce mulți bani. La bugetul auster de acum, circa 3 milioane de euro, s-ar mai adăuga măcar 2 milioane de la UEFA, ceea ce ar însemna urcarea clubului la un palier superior de finanțare, lângă Dinamo, Craiova și Astra. „Noi am fost pentru 14 echipe și play-off, așa că sperăm să fie o competiție mai bună”, spune Sfaițer.

Pandurii Tg. Jiu are ambiții mari
Narcis Răducan, președinte la Pandurii Tg. Jiu, așteaptă cu interes noul sezon, care crede că „va fi o experiență interesantă”. Obiectivul echipei sale este unul ambițios, calificarea în play-off, ceea ce înseamnă o clasare, la finalul sezonului regulat, cu cel puțin trei locuri mai sus față de performanța realizată în campiopnatul trecut. Narcis spune că „teoretic, valorile sunt mai concentrate acum și ar trebui ca acest lucru să dea o calitate în plus campionatului nostru”.

Pentru CSMS Iași, viitorul nu sună strălucit
Florin Prunea, președintele executiv de la CSMS Iași, e nemulțumit de mai multe dintre măsurile pe care plenul Adunării Generale a LPF le-a luat în ultima perioadă. Noul sistem competițional și modul în care vor fi împărțiți banii sunt două decizii nefaste, crede Prunea. „Din cauza deciziei luate de LPF de a se acorda jumătate din banii cuveniți pentru drepturile TV în funcție de locul ocupat la sfârșitul sezonului, ne e foarte greu să estimăm banii pe care putem conta. Vom vedea ce facem în continuare”, spune șeful grupării ieșene. Totuși, fostul internațional a adăugat că, probabil, CSMS Iași va reuși să strângă resurse în valoare de circa 3,5 milioane de euro „din care jumătate se duc la bugetul de stat sub formă de impozite și taxe”.

Nici formatul Ligii 1 cu 14 echipe care dispută sezon regulat, play-off și play-out nu-l încântă pe Prunea, el având în spate experiența din Liga 2. „Privitor la noul sistem competițional, vă spun doar atât: veți vedea că, după un singur sezon, se va reveni la vechiul sistem de desfășurare, cel clasic. Sunt multe motive care vor duce la această decizie. Ține de caracteristicile țării, de numărul orașelor, al locuitorilor, de multe alte lucruri. Mai sunt și alte campionate care au renunțat la sistemul competițional după numai un an. Noi, la Iași, am jucat în Liga 2 după acest format și a fost o experiență neplăcută. Un experiment eșuat, după părerea mea”, anticipează Prunea.

Viitorul lui Hagi încearcă marea cu degetul

Omul-club, Gică Hagi, și-a mutat din nou echipa, de data aceasta la Ovidiu. „Regele” vrea acum în play-off. FOTO: Mediafax

Cristian Bivolaru, manager general la Viitorul Ovidiu, anunță că echipa lui Gică Hagi își propune, anul acesta, un salt valoric important, calificarea în play-off. Pe de altă parte, Bivolaru – fost director al Departamentului Internațional la FRF până în 2005 și unul dintre conducătorii de club foarte bine informați în ceea ce privește organizarea fotbalului la nivel mondial – e ușor sceptic în privința noului sistem competițional: „Este o noutate pentru Liga 1 și nu știm dacă actualul format este mai bun sau mai rău. S-a mai folosit sistemul play-off/play-out în sezonul precedent, la Liga a 2-a, și nu s-a dovedit a fi benefic. Însă acum este cu totul altceva, fiind vorba de Liga 1″.

Concordia Chiajna vrea cea mai bună clasare din istorie
Cristian Tănase, președinte la Concordia Chiajna, crede că a venit timpul ca echipa sa să facă un pas în față comparativ cu ultimele sezoane. După câțiva ani de Liga 1, formația de lângă București ar trebui să folosească experiența acumulată: „Vizăm cea mai bună clasare din istoria clubului. Asta înseamnă un loc mai bun decât cel ocupat la finalul sezonului 2011-2012, când am terminat pe 10 cu Laurențiu Reghecampf pe bancă”.

Totuși, locul 9 înseamnă că șefii Concordiei nu-și fac iluzii în ceea ce privește posibilitatea de a evita play-out-ul. Chiajna este, din acest punct de vedere, una dintre grupările care își pun în acord posibilitățile bugetare cu obiectivele. Tănase este reținut în ceea ce privește noul format competițional: „Va fi un campionat de tranziție, vom vedea pe parcurs dacă va fi mai bine pentru fotbalul românesc”.

FC Voluntari: pretenții mici, buget asemănător


FC Voluntari are cel mai mic buget din Liga 1, dar președintele Robert Gherghe (dreapta) speră să reușească evitarea retrogradării. FOTO: ProSport

Robert Gherghe, președintele de la FC Voluntari, e prudent, știe că echipa sa pleacă dintr-o postură defavorabilă, Obiectivul, ca și bugetul, n-are anvergură. Cu cei circa 2-2,2 milioane de euro se speră într-o salvare de la retrogradare. „Vom vedea cum va fi noul sistem competițional. Am jucat cu play-off și play-out sezonul trecut, în Liga 2, dar acum va fi altceva”, e reținut Robert Gheorghe.

ACS Poli Timișoara: bani puțini, obiectiv minimal
Daniel Stanciu, președinte la ACS Poli Timișoara, e suficient de realist încât să nu-și imagineze că poate repeta isprava de anul trecut, când a promovat cu ASA Tg. Mureș și a dus echipa, la sfârșitul turului, pe locul 5. Acum, la Timișoara, va fi altceva, iar Stanciu se gândește deja că „va fi un sezon mai dificil, vor fi mai multe meciuri decât în vechiul format”. Pentru o nou-promovată cu puțini jucători experimentați și valoroși, mai multe meciuri înseamnă uzură mai mare.

Într-o întrecere de anduranță, cei care nu vor avea suflu probabil că vor capota primii. De aceea Stanciu speră ca bugetul de circa 2,5 milioane de euro să fie suficient măcar pentru salvarea de la retrogradare.

 

 

 

 

 

 

Matei Udrea / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BREAKING! Doliu în trupa Proconsul! A murit Vali Petricenco
BREAKING! Doliu în trupa Proconsul! A murit Vali Petricenco
E scandal după ”lupta secolului”, Fury – Usyk! ”O mizerie absolută!”
E scandal după ”lupta secolului”, Fury – Usyk! ”O mizerie absolută!”
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar…
Andrei Ivan şi-ar putea face bagajele şi ar putea pleca de la Universitatea Craiova! Clubul cu care poate semna în această iarnă
Andrei Ivan şi-ar putea face bagajele şi ar putea pleca de la Universitatea Craiova! Clubul cu care poate semna în…
Gâlcă a câştigat din nou cu Craiova, dar a recunoscut:
Gâlcă a câştigat din nou cu Craiova, dar a recunoscut: "Presiunea rămâne. Există posibilitatea de a nu rămâne"
Singurul fruct care înlocuiește băuturile energizante. Se găsește în toate magazinele din România și 1 kg costă 7 lei
Singurul fruct care înlocuiește băuturile energizante. Se găsește în toate magazinele din România și 1 kg costă 7 lei
Scandal monstru după ce Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. Acuzațiile dure au bombardat internetul: “Să vă fie rușine!”
Scandal monstru după ce Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. Acuzațiile dure au bombardat internetul: “Să vă fie rușine!”
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur:  - Sunt ăla cu 3 dorințe!
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur: - Sunt ăla cu 3 dorințe!
Reacţia unui turist grec, venit la schi în
Reacţia unui turist grec, venit la schi în "satul lui Moş Crăciun" din România. Cât costă un skipass pentru o…
DOVADA că extratereștrii au venit pe Pământ! Tehnologia lăsată în urmă
DOVADA că extratereștrii au venit pe Pământ! Tehnologia lăsată în urmă
Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat Genoa
Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat…
Cuplul BOMBĂ al finalului de an! Vedeta PRO TV s-a combinat cu un coleg
Cuplul BOMBĂ al finalului de an! Vedeta PRO TV s-a combinat cu un coleg
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
Diana Șoșoacă i-a pregătit o surpriză lui Klaus Iohannis.
Diana Șoșoacă i-a pregătit o surpriză lui Klaus Iohannis. "M-a chemat pentru a-mi oferi postul de prim-ministru al României"
Din nou doliu în muzica românească! Artistul a murit înainte de Crăciun
Din nou doliu în muzica românească! Artistul a murit înainte de Crăciun
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea…
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
Adi Nartea, despre finalul de sezon Iubire cu parfum de lavandă și Crăciunul în familie. Ce tradiții respectă an de an | Exclusiv
Adi Nartea, despre finalul de sezon Iubire cu parfum de lavandă și Crăciunul în familie. Ce tradiții respectă an de…
×