Becali, gata să „pledeze” pentru legea grațierii. Patronul FCSB s-a înscris la dezbaterea lansată de Ministerul Justiției: „Nu contează că iese lumea în stradă! Legea o dă poporul, nu oamenii din stradă”
Gigi Becali a luat poziție în scandalul generat de proiectul de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea codurilor penale și a anunțat că va participa la dezbaterea publică lansată de Ministerul Justiției. Ședința urmează să aibă loc luni, 30 ianuarie, la sediul Ministerului Justiției.
Becali, care va participa la dezbatere în calitate de vicepreședinte al unei organizații pentru apărarea drepturilor omului, e convins că legea grațierii nu poate fi evitată, în ciuda protestelor care au avut loc în București și în alte orașe mari ale României.
„M-am înscris și eu acum la dezbatere, la Ministerul Justiției. Luni, mă duc și eu la dezbatere pentru că sunt vicepreședinte la o fundație de drepturile omului, ca fost membru în Comisia juridică a Parlamentului European și ca membru în Comisia juridică a Parlamentului României. Sută la sută va fi dată legea grațierii.
Nu conterază că iese lumea în stradă, că legea grațierii nu o dau zeci de oameni, o dă poporul român și Parlamentul. Bine, au greșit, că nu trebuia să o dea Guvernul prin ordonanță, trebuia să o dea Parlamentul, care este reprezentantul poporului„, a declarat Gigi Becali la Sport.ro.
Ministerul Justiției organizează luni, 30 ianuarie, între orele 10.00-12.00, o dezbatere publică a proiectelor de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea codurilor.
„În data de 30 ianuarie 2017, între orele 10.00-12.00, Ministerul Justiției organizează o dezbatere cu privire la proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală; proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind grațierea unor pedepse. Dezbaterea este organizată în temeiul art.7 alin.(9) din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției, publicat pe site-ul instituției.
Instituția precizează că înscrierea participanților se face prin transmiterea unui mesaj la adresa: dean@just.ro până la data de 27 ianuarie 2017, ora 12.00, urmând ca în cazul asociațiilor legal constituite, numărul participanților să fie de două persoane/asociație. Totodată, timpul alocat fiecărei intervenții este de trei minute pentru fiecare asociație, respectiv participant individual, dezbaterea urmând să aibă loc la sediul Ministerului Justiției, capacitatea sălii fiind de maxim 50 de persoane.
Plenul CSM a dat aviz negativ pentru proiectele de ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea codurilor, decizia fiind luată în ședința de miercuri. Plenul CSM a luat decizia cu majoritate de voturi.