Ce semnificație a avut ziua de 14 noiembrie pentru cei doi candidați la președinție, Victor Ponta și Klaus Iohannis
Duminică, 16 noiembrie, România își va alege președintele: Victor Ponta sau Klaus Iohannis. Primul, activ în ceea ce privește evenimentele sportive, a încercat adesea să-și asocieze imaginea cu echipe de fotbal și sportivi de top, fie că vorbim despre Halep, gimnastele tricolore sau Steaua. Cel de-al doilea a preferat să nu implice sportul în lupta politică.
Ziua de vineri, 14 noiembrie, a dovedit încă o dată percepția diferită a celor doi candidați. Pe rând, Ponta și Iohannis au postat la finalul partidei România – Irlanda de Nord 2-0, din preliminariile pentru Euro 2016, mesaje pe paginile de socializare. Liderul PSD a comparat economia României cu poziția de lider ocupată de națională în grupa de calificare la Campionatul European din 2016: „Iată, România poate fi în aceeași zi pe primul loc în Europa și la economie și la fotbal! Bravo România!”, a postat Ponta pe pagina sa de Facebook.
Pentru Klaus Iohannis, 14 noiembrie a avut altă semnificație. Fostul primar al Sibiului le-a reamintit românilor că pe 14 noiembrie 1987, la Brașov, muncitorii începeau revolta împotriva comunismului și a Securității, revoltă ce avea să fie stopată cu brutalitate, iar cei vinovați – anchetați și torturați. Iohannis a făcut un apel către cei cu drept de vot duminică, în turul doi: „Astăzi se împlinesc 27 de ani de la revolta muncitorilor brașoveni din 1987. S-au răsculat într-o zi de vot pentru că a fura oamenilor dreptul de a pune ștampila este o grea condamnare. Spre disperarea regimului abuziv, ei au cântat atunci .