Cererea lui Gică Popescu de eliberare condiționată, admisă de judecători! Procurorii au depus contestație
UPDATE: Judecătorul a admis cererea de eliberare a lui Gică Popescu. fostul internațional și căpitan al naționalei nu va fi însă eliberat efectiv, procurorii alegând să depună o contestație.
Abia după ce această contestație va fi judecată, în funcție de răspuns, Gică Popescu se poate bucura de libertate.
Eliberarea, o formalitate
Acțiunea procurorilor nu este deloc una ieșită din comun, fiind normal ca aceștia să ceară ca inculpații din cazurile intrumentate de ei să ispășească întreaga pedeapsă. Totuși, e greu de crezut că decizia Judecătoriei Sectorului 4 va putea fi întoarsă la apel, iar în acest moment eliberarea „Baciului” pare doar o chiestiune de timp.
Condamnat la trei ani, o lună și 10 de zile de închisoare în „Dosarul Transferurilor”, Popescu a fost închis în luna martie 2014 și a efectuat jumătate din pedeapsă (un an și șapte luni).
Alți doi oameni de fotbal găsiți vinovați în dosarul transferurilor, George Copos și Jean Pădureanu, au fost eliberați în cursul acestui an.
Pe 4 martie 2011, Curtea de Apel București a dictat în total condamnări de peste 34 de ani de închisoare cu executare pentru opt inculpați (Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Nețoiu și frații Ioan și Victor Becali).
Gică Popescu a fost adus la judecătoria Sectorului 4 pentru a fi judecată cererea de eliberare condiționată după ce a executat jumătate din pedeapsa de trei ani, o lună și zece zile, primită în „Dosarul Transferurilor”.
Potrivit DolceSport, procurorii se opun eliberării condiționate și au cerut judecătorului să refuze cererea. Conform sursei citate, Popescu a precizat că este conștient de faptul că a comis o greșeală și consideră că a plătit pentru aceste greșeli.
Conform Digi24, DNA susține că raportul venit de la comisia penitenciarului Jilava este incomplet și nu conține date care să ateste că Popescu ar fi redactat patru lucrări științifice în aceasta perioadă.
Ședința de judecată s-a încheiat, iar decizia urmează a fi luată în orele următoare.
Fostul internațional Gheorghe Popescu execută din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o lună și zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători.
Curtea de Apel București i-a condamnat anul trecut, alături de Popescu, pe Gheorghe Copos, la trei ani și opt luni, Mihai Stoica, la trei ani și șase luni, Cristian Borcea și Ioan Becali, la câte șase ani și patru luni, Victor Becali, la patru ani și opt luni, Gheorghe Nețoiu, la trei ani și patru luni de închisoare, și Jean Pădureanu, la trei ani și patru luni.
Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat condiționat în 7 aprilie, după ce a executat o treime din pedeapsă, decizia fiind luată atunci de Tribunalul București.
Jean Pădureanu, fostul președinte al Gloriei Bistrița, care a executat pedeapsa în Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat condiționat în 18 iunie, tot în urma unei decizii definitive a Tribunalului București.