Cine este „Buze”, INTERLOPUL care alături de MM Stoica a AGRESAT jurnaliștii Pro TV – Pro Sport. Firma de pază de la Steaua are legături cu Clanul Sportivilor

Bodyguardul care a agresat echipa de jurnaliști trimisă de Pro TV și Pro Sport în Macedonia, la meciul echipei Steaua București cu Vardar Skopje, este un cunoscut „pumn de fier” din lumea interlopă bucureșteană, în special din cartierele Rahova și Ferentari. Iulian Ioniță, poreclit „Buze”, este un apropiat al clanului Sportivilor și coordonează o mică grupare de „gorile” care lucrează pentru diverși clienți care plătesc pentru asigurarea pazei și protecției, dar și ca bodyguarzi neoficiali la diverse afaceri din cele două cartiere bucureștene.

După ce managerul echipei Steaua a scăpat doar cu o amendă de 400 de euro, dispusă de un judecător din Macedonia pentru tulburarea ordinii publice, în contextul agresării jurnalistei Alexandra Tănăsescu, poliția din Skopje îl caută acum pe bodyguardul „Buze”, acuzat de vătămare corporală.

„Buze” și băieții săi au intrat în lumina reflectoarelor în 2012, atunci când au fost angajați de fosta soție a miliardarului Eduard Uzunov, Anamaria Duma, pentru a o ajuta să pună în aplicare executarea silită a omului de afaceri, în urma divorțului. „Buze” și băieții săi au spart ușa vilei din Pipera a lui Uzunov cu baroasele, pentru a permite executorilor judecătorești să intre.

Numele lui „Buze” apare pomenit și în stenogramele din dosarul privind conflictul de proporții dintre clanul Sportivilor și clanul Cămătarilor. Sportivii fuseseră plătiți de clanul lui Vancică pentru protecție împotriva Cămătarilor, cu care se aflau în conflict după ce un nepot de-al lui Vancică îl înjunghiase pe fiul vitreg al lui Sile Cămătaru, la cazinoul hotelului Marriot. Roșca, unul dintre liderii clanului Sportivilor, discută cu unul dintre membrii clanului, aflat la spital după ce fusese bătut de un rival. Agresorul era căutat de Sportivi în tot Bucureștiul, însă nu putea fi găsit. Roșca pomenește și de eforturile lui Buze de a-l găsi pe agresor.

„Futu-ți gura mă-tii, Lică (Lică al lui Vancică – n.r), mă gândeam aseară, i-am zis și lu  Papagalu ieri: uite mă l-a pus p-ăsta aranjat copil, uite pă bulangiu ăsta… plâng după el, de câteva zile îl caut și… bă s-a dus și Buze m-am dus și io, bă nicăieri, la cazino, la Vitan, la… a fugit mă? Îl duc la ăla acasă acuma, acasă  la bulangiu ăla din Pipera, nu mai știu bine unde stă”, spune Cristian Radu Roșca, conform interceptării realizate de procurori.

„Buze” și băieții săi sunt cunoscuți de asemenea pentru protecția pe care o asigură, contra cost, în cartierele Rahova sau Ferentari, pentru diverse afaceri sau jocuri de noroc unde se rulează sume mari de bani.

De asemenea, „Buze” este apropiat și de bodyguarzii lui Gigi Becali, finanțatorul echipei Steaua.

Conform Pro TV, „Buze” a fost cercetat penal pentru vătămare corporală, după ce l-a bătut pe bucureșteanul Emilian Marica la un club de manele, unde lucra ca bodyguard.

Una dintre firmele de pază cu care lucrează Steaua are legături cu evazioniștii grupării „Butoane-Măgureanu”

Firma de pază și protecție pe care Steaua a angajat-o la meciul cu Vardar Skopje este Premium Sas Security, deținută de Nicolae Tudor. Patronul și „Buze” s-au deplasat personal la Skopje, ei putând fi observați la sosirea echipei pe aeroportul din Macedonia. Firma lui Tudor asigură paza pe stadion la meciurile Stelei București.

Nicolae Tudor nu a putut fi contactat pentru a explica legătura firmei sale cu „Buze” sau agresiunea la care a fost supusă echipa ProTV-Pro Sport.

O altă firmă folosită de clubul Steaua, în trecut, pentru paza pe stadion, la meciuri, a fost Red Sas Security. Cu nume asemănător, firma respectivă se află în faliment și a fost preluată de doi cetățeni din Tunisia, Kahlaoui Anis și Rahmani Mouine. Numele acestora apare în acționariatul a peste 60 de firme, cele mai multe aflate în insolvență sau în faliment. Anterior, Red Sas Security a aparținut lui Niculae Chiriță, Alexandru Mirel Călugăreanu și Gheorghe Dragu, acesta din urmă mai deținând o firmă de pază și protecție.

Red Sas Security a colaborat și cu alte echipe de fotbal, precum Petrolul Ploiești și Concordia Chiajna. La Ploiești, firma a fost contractată după ce stelistul Galamaz a fost agresat pe teren de un huligan din galeria „Lupilor galbeni”.

Tunisienii care sunt acum la Red Sas Security pun în aplicare o rețetă veche de lichidare a firmelor ai căror patroni vor să scape de datorii: acțiunile sunt vândute unor cetățeni străini, cu precădere din țările arabe, care nu pot fi trași la răspundere pentru datoriile firmei falimentare.

Kahlaoui Anis, unul dintre tunisienii de la Red Sas Security, apare ca partener de afaceri cu un anume Florin Ivănuș, în firma Tex Invest Millenium.

Ivănuș este unul dintre pionii principali în rețeaua de evaziune fiscală sprijinită de oficiali din ANAF, dar și de interlopul Octavian Grecu „Butoane” și de fostul senator UNPR Cezar Măgureanu, cu toții trimiși în judecată. Rețeaua a prejudiciat statul român cu aproape 170 de milioane de dolari, prin rambursări ilegale de TVA și tranzacții clandestine din alte țări, în special cu zahăr.

Poreclit „Papacioacă” sau „Japonezu/Japanu”, conform procurorilor DIICOT, Florin Ivănuș a coordonat mai multe firme care aveau atribuția de a administra alte firme cu tranzacții aparent legale, folosite ca „firme-tampon” între beneficiarii evaziunii fiscale și firmele-fantomă folosite pentru a falsifica tranzacțiile.

Din rețeaua respectivă făcea parte și o firmă a fiicei fostului senator UNPR Cezar Măgureanu și a ginerelui acestuia. Rețeaua a fost sprijinită în Giurgiu de interlopul Octavian Grecu, zis „Butoane”, precum și de fostul senator, care a fost trimis în judecată pentru sprijinirea unui grup infracțional.

sursa: Gândul

Publicat: 23 07. 2013, 19:51
Actualizat: 23 07. 2013, 21:25