Clanul Seedorf**

 

Nu mai puțin de zece purtători ai numelui Seedorf au fost sau sunt fotbaliști, cei mai mulți evoluând ca mijlocași!
 
Cu puțin efort, fostul internațional olandez Clarence Seedorf ar putea să-și creeze o echipă alcătuită în exclusivitate din rudele sale cele mai apropiate. Un prim pas în acest sens a fost deja făcut de decarul lui AC Milan. În această vară, Seedorf a devenit unul din proprietarii clubului Monza, din liga a treia italiană, transferându-i aici pe fratele Chedric și pe vărul Stefano, ambii formați la școala lui Ajax Amsterdam, precum Clarence. Familia Seedorf este un exemplu uluitor de dinastie fotbalistică, chiar dacă niciun membru al „clanului” nu a ajuns aproape de performanțele starului de pe „San Siro”.
 
VEDETA
CLARENCE SEEDORF (mijlocaș, 33 de ani) este singurul jucător din lume care a câștigat (de patru ori) Liga Campionilor cu trei echipe diferite, Ajax Amsterdam, Real Madrid și AC Milan. Joacă la „rossoneri” din 2002, când s-a transferat tocmai de la marea rivală Internazionale Milano.
 
TATĂ‚L
JOHAN SEEDORF, fost jucător, este nu numai impresarul fiului Clarence, ci și al întregii familii. Acum zece ani, certat cu șefii academiei de la Ajax, i-a „subtilizat” de acolo pe alți doi fii, Chedric și Jurgen, care și-au urmat fratele mai mare pe la cluburile la care acesta s-a transferat.
 
FRAȚII
CHEDRIC SEEDORF (mijlocaș, 26 de ani) joacă din această vară la Monza, clubul din liga a treia italiană la care e proprietar Clarence, fiind împrumutat de la AC Milan. Fost internațional de juniori, a mai trecut pe la echipele de tineret ale lui Ajax, Real Madrid sau Inter Milano, dar și prin diviziile inferioare din Italia și Franța.
RHAMLEE SEEDORF (mijlocaș, 24 de ani) este probabil cel mai „năpăstuit” membru al familiei: ultima dată a evoluat la DWS Amsterdam, în liga a patra din Olanda.
JURGEN SEEDORF (mijlocaș, 28 de ani, foto) s-a retras de ceva timp din fotbal din cauza unor probleme de sănătate. Trecut și el pe la Ajax, Real și Inter, este în prezent un apreciat muzician de reggae sub numele de Joggo.
 
VĂ‚RUL
STEFANO SEEDORF (mijlocaș, 27 de ani) s-a transferat în această vară la Monza. A început fotbalul, evident, la academia lui Ajax, prinzând chiar câteva meciuri la echipa mare a „lăncierilor”, după care și-a încercat norocul în primele ligi din Cipru și Grecia.
NEPOTUL
REGILIO SEEDORF (mijlocaș, 20 de ani) este jucător la Beveren, în liga a doua din Belgia.
COPIII
Trei fii ai lui Clarence Seedorf sunt juniori la academia lui AC Milan, la grupele de vârstă 6-10 ani.
 

 

"Frații mei au fost foarte talentați, au jucat la tineretul lui Ajax și al lui Real. Jurgen s-a îmbolnăvit, a trebuit să abandoneze fotbalul și acum e la fel de talentat ca muzician"
Clarence Seedorf, mijlocaș AC Milan
 

Seedorf, duet muzical cu Ramona Bădescu

 
În 2007, Clarence Seedorf a înregistrat un CD în scopuri caritabile, fondurile fiind destinate Secției de Oncologie a unui spital din Italia. Olandezul a performat împreună cu o serie de artiști cunoscuți în Peninsulă, inclusiv alături de cântăreața Ramona Bădescu, originară din România. Printre cântecele de pe CD s-au numărat și coveruri după hituri ale lui Bob Marley sau Otis Redding.
 

Fotbal pe pâine și în familia Laudrup

 
Frații Brian și Michael Laudrup, fiii fostului internațional danez Finn Laudrup, s-au numărat printre cei mai în vogă jucători ai anilor 90, ambii încheindu-și cariera la Ajax. Generația tânără este mai numeroasă: Mads (20 de ani, Herfolge BK) și Andreas Laudrup (18 ani, FC Nordsjaelland), ambii internaționali de juniori, sunt fiii lui Michael, iar Nicolai (20 de ani, Olstykke FC) este copilul lui Brian.
 
Nunweiller I, II, III, IV, V, VI și VII
 
Cel mai cunoscut caz de familie numeroasă de fotbaliști din țara noastră a fost cel al fraților Nunweiller, șapte la număr. Dintre aceștia s-au remarcat la Dinamo și la echipa națională, în anii 60-70, Ion (Nelu) Nunweiller III, Lică Nunweiller IV (foto) și Radu Nunweiller VI. Mai înainte, carieră au făcut la Venus București frații Vâlcov, „doar” trei la număr: Colea, Petea (mort în Al Doilea Război Mondial) și Volodea.
 
 
 

 

 

Publicat: 18 07. 2009, 11:48
Actualizat: 18 07. 2009, 11:56