Cum se trăiește în Germania, în plină pandemie COVID-19! Marcel Răducanu dezvăluie: „Aveam un ajutor de la stat, dar niște bandiți au spart conturile și totul s-a oprit!” | EXCLUSIV

Marcel Răducanu s-a stabilit în Republica Federală Germania în 1981. A fugit din România în timpul regimului comunist, profitând de ocazia unui turneu al echipei naționale.

Fostul mare international a dezvăluit cum e viața pe tărâm nemțesc, în perioada pandemiei provocate de COVID-19.

„Încă nu avem voie să începem antrenamentele, școala începe aici pe 4 mai și sper ca de atunci să pornim și noi activitatea. Ce să zic?! E plicitiseală mare, ies de trei ori pe zi afară, am o cățelușă și o scot câte o oră, mai iau și eu aer, apoi stau cu nasul în telefon, televizor…

O situație de genul ăsta nu am mai cunoscut, de la al Doilea Război Mondial nu a mai fost așa ceva, nici nemții nu au mai trăit asta de atunci. Dar, ei sunt foarte bine organizați, sistemul medical e bine pus la punct…sigur, sunt morți și aici, dar în comparație cu Spania, Italia, America, putem spune că sunt puțini. Suntem atenți, facem ceea ce se spune și prin disciplina lor, recunoscută, trecem peste, dar și cu ajutorul lui Dumnezeu!

Am avut noroc, am ajutor de la Stat. Imediat după ce a început criza, ni s-a spus că…vă dați seama că am închis școala și nu pot să mai iau bani de la părinți…tot ce am pierdut , mi s-a dat înapoi.

Și aici sunt unii, bandiți, care au spart niște conturi, au furat și statul a stopat ajutorul…”, a declarat Marcel Răducanu pentru ProSport.

  • Guvernul german a elaborat un plan de relaxare fiscală în valoare de 4,5 miliarde de euro pentru a ajuta companiile să atenueze efectele crizei generate de pandemie.
  • Companiile vor putea compensa pierderi în valoare de cel mult 15%, calculate prin raportarea cifrelor de afaceri de anul acesta la cele din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cine e Marcel Răducanu:

S-a născut la data de 21 octombrie 1954, în București. A început fotbalul la Progresul, apoi a ajuns la Steaua, debutul în prima divizie având loc la vârsta de 19 ani, într-un meci CSM Reșita – Steaua, 2-0. A activat ca mijlocaș ofensiv.

În țară a evoluat la roș – albaștrii nouă sezoane consecutive (1972-1981), cucerind două titluri de campion (1975-1976, 1977-1978) și două Cupe (1975-1976, 1978-1979). A marcat 84 de goluri în 229 de partide

La echipa naţională a avut 21 selecţii, în care a marcat trei goluri.

A fost ales „Fotbalistul Anului” în 1980 în România, dar în 1981 a fugit în RFG cu ocazia unui meci al echipei naționale. A cerut azil politic în Germania de Vest. A semnat cu Hannover 96 şi Borussia Dortmund și a fost suspendat un an de UEFA pentru dublă semnătură. A jucat în cele din urmă la Dortmund, din 1982, după ce s-a plătit jumătate de milion de mărci germane către Hannover 96.

A evoluat șase ani pentru Borussia Dortmund, până în 1988, iar apoi a semnat cu FC Zurich. S-a retras în 1991.  A bifat 163 de partide în Bundesliga și a reușit 31 de goluri.

A absolvit școala de antrenori și-n 1994 a deschis la Dortmund o școală de fotbal acreditată de Federația Germană de Fotbal. Pentru scurt timp l-a avut elev și pe Mario Gotze.

 

Publicat: 24 04. 2020, 08:40