„E mai ușor să numim echipele care nu sunt monitorizate. Sunt mult mai puține. Fără probleme sunt Steaua, FC Voluntari, Concordia Chiajna, CSU Craiova și ACS Poli Timișoara. E primul an în care facem această monitorizare. Aștept ca, prin acest nou program de verificare a acestor cluburi, să ajutăm la disciplinarea financiară a acestor cluburi”, a menționat Duru.
Situația nevaforabilă nu este întâlnită doar în Liga1. Ceahlăul Piatra Neamț, Oțelul, Universitatea Cluj, dar și Gaz Metan Mediaș sunt echipe aflate acum în Liga 2 și care au la rândul lor probleme financiare. Prima, echipă de tradiție în fotbalul românesc, se află într-o situație critică, iar prezentul cenușiu dă senzația unei stări de început de sfârșit. Cu fotbaliștii neplătiți de luni de zile și cu o desfășurare a activității în condiții vitrege, echipa condusă de Mihai Ionescu și Radu Lefter se situează pe ultima poziție a Seriei I din Liga 2.
Ioan Mironaș, director sportiv la Ceahlăul Piatra Neamț, a explicat la ProSport LIVE situația cenușie prin care trece echipa sa.
„Din nefericire aceasta este realitatea, alta față de cea la care am sperat când am reluat pregătirile. Este un moment delicat și complex care necesită un tratament foarte, foarte delicat, dat fiind că este în joc chiar ființa clubului. Urmează să decidem de făcut, soluțiile care trebuie puse în practică de urgență.
Domnul Massone a venit aici în ideea în care putea face o bună afacere. La momentul respectiv Ceahlăul era tentant. S-a mizat și pe sprijinul local, care a întârziat să apară. S-a intrat în insolvență destul de nepregătiți și de aici problemele cu care ne confruntăm în momentul de față. Ar trebui ca banii să intre cât mai repede în conturile jucătorilor altfel riscăm să dispărem”, a precizat Mironaș pentru ProSport LIVE
Răbdările prăjite, cheta pentru pizza și pastele carbonara
În momentul de față, jucătorii nu se pot plânge că primesc doar un blid de fiertură și susțin că meniul e divers și consistent. Îi deranjează însă doar ritmicitatea cu care sună clopoțelul pentru masă. „Avem o masă pe zi, la ora 12:00, atât. Recunosc, e foarte bună, e consistentă. OK! Dar suntem sportivi și avem nevoie de trei mese pe zi. E ceva normal, nu cerem prea mult”, declara unul dintre fotbaliștii de la Ceahlăul.
Fără căldură, apa la rație și cablul tăiat
O condiție de bază pentru un sportiv profesionist o reprezintă nivelul de confort al locului în care își duce viața de zi cu zi. Cel puțin așa ar fi normal. La Ceahlăul însă confortul nu există, iar vremurile în care fotbaliștii lui Gheorghe Ștefan trăiau ca într-o vedere au rămas doar într-un album de amintiri. „Locuim la un fel de internat, nu avem căldură. Și nici cablu! N-a fost nici apă caldă la hotel în ultimele zile, într-o zi au curs câteva picături și de apă rece, suntem râșii lumii de-a dreptul!”
Massone a plecat din nou de la echipă
Ioan Mironaș a confirmat pentru ProSport că Massone a plecat în Italia și își exprimă speranța că un om potent financiar va veni în curând alături de echipă.
„Domnul Massone a plecat în Italia și mi-a zis că nu mai poate suporta să vadă că în fiecare zi se spune că a fugit cu banii. El de păgubit… nu a păgubit. Nu a putut să ajute. Mi-a zis că preferă să se dea la o parte. Când era Gheorghe Ștefan, ne spuneau că nu vor să se asocieze cu Ștefan. După ce a plecat el, considerau că au rămas urmașii lui Ștefan. Și tot nu aveeau de gând să se implice. Pe urmă a venit Massone, iar șlagărul cel mai fredonat era „Câtă vreme e Massone, noi nu ne băgăm!”. Acum a plecat italianul și vreau să văd și eu cine se implică, cine vrea să ne ajute„, a fost declarația directorului sportiv al echipei.
Articol scris de Andrei PAL
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER