Dragomir dezlănțuit. Fostul șef al LPF lucrează la un roman de aventuri: „Este despre aurul lui Decebal. Patru mafii luptă să pună mâna pe comoara dacilor”

După cartea autobiografică „Meciurile vieții mele”, apărută acum câteva luni, Dumitru Dragomir s-a apucat de alte două romane la care scrie simultan: unul având ca temă lumea fotbalului și un altul de aventuri.

Tema celui de-al doilea îl înflăcărează în mod special pe fostul șef al LPF, care acum, când se apropie de 71 de ani, și-a descoperit o nouă pasiune. „Este ceva excepțional, o să vedeți. Scriu despre aurul lui Decebal. Tone de aur îngropate și pentru care luptă Mafia rusă, Mafia italiană… Patru mafii luptă să pună mâna pe comoara dacilor”, a povestit pentru ProSport, entuziasmat, Dumitru Dragomir.

Întrebat de unde are informațiile, noul scriitor a precizat: „Este ficțiune. Roman de aventuri”. Acesta a dat explicații și legat de o altă dilemă, când are timp să scrie la această carte: „Azi-dimineață m-am trezit la ora 7.00. O oră și jumătate am scris tot ce mi-a trecut prin cap, toate ideile”.

Dragomir își dă cuvântul de onoare că a scris el însuși și cartea autobiografică: „Eu cu mâna mea am scris-o. N-am dictat-o altcuiva, n-a scris-o altcineva! I-am dat-o doar lui Boanchiș (n.r. – jurnalist la „Național”) să o citească înainte de publicare. Atât”.

ProSport a verificat afirmațiile lui Dragomir și a obținut, din două surse, confirmarea că, într-adevăr, a scris cu mâna lui „Meciurile vieții mele”, textul fiind, totuși, „periat” de un alt jurnalist, apropiat și fost angajat de-al său.

Cartea „Meciurile vieții mele” se apropie, de altfel, ca stil, de discursul și firea lui Dumitru Dragomir. Este spectaculoasă, plină de povești inedite cu și despre lumea fotbalului românesc. Deși afectat de viziunea subiectivă a lui Dragomir, care a creionat întâmplările din perspectivă personală, distorsionând adesea adevărul, volumul îi dă cititorului avizat o idee despre felul în care a mers societatea și fotbalul din România în ultimii 50 de ani. 

În acest moment, Dumitru Dragomir are mai multe procese pe cap. Cel mai aproape de finalizare este cel privind dezafilierea Universității Craiova, eveniment petrecut în 2011. Tribunalul București l-a condamnat astă-vară, alături de Mircea Sandu, la trei ani de închisoare cu suspendare, precum și la plata, în solidat cu alte persoane și instituții (FRF și LPF), la despăgubiri de peste un miliarde de lei (circa 220 de milioane de euro). În acest moment, procesul se judecă la Curtea de Apel București. 

Într-un alt dosar, Dragomir a fost condamnat, tot astă-vară și tot de către Tribunalul București, la șapte ani de închisoare cu executare și plata a aproape 13,5 milioane de lei, în solidar cu alte persoane, pentru evaziune, delapidare și spălare de bani, găsindu-l vinovat pentru diminuarea patrimoniului LPF cu 2,8 milioane de euro la un contract pentru drepturi TV. Și acest dosar se judecă acum cu la Curtea de Apel.

Publicat: 29 01. 2017, 15:47
Actualizat: 30 01. 2017, 13:49