EXCLUSIV | Bombă: Gigi a rămas fără nimic, FCSB nu mai are niciun trofeu! Colonelul Talpan, juristul Steaua: „Tribunalul a respins cererea lui Becali să i se recunoască măcar palmaresul din 2003 până azi”. De ce a refuzat judecătoarea solicitarea FCSB
FC FCSB nu are niciun trofeu după ce Tribunalul București a respins cererea făcută de avocații lui Becali de a le fi recunoscut măcar palmaresul din 2003 până în ziua de azi! Dezvăluirea îi aparține colonelului Florin Talpan, juristul clubului Steaua, care a remis ProSport un comunicat de presă unde explică de ce Becali a pierdut nu doar palmaresul recunoscut ca fiind al grupării militare (1947-2003), ci și toate titlurile și cupele câștigate ulterior.
Colonelul a venit cu această lămurire pentru că, spune el, a observat o confuzie la nivelul opiniei publice, multe persoane afirmând că FC FCSB ar fi rămas cu cele 5 titluri de campioană câștigate în perioada 2003-2019. Avocații lui Becali au făcut o acțiune în justiție prin care au solicitat să li se recunoască palmaresul de după 2003. Dar, pentru că FC FCSB nu a fost afiliată la FRF, în mod legal, decât în 2012, neexistând niciun act care să ateste legalitatea participării clubului lui Becali la competiții, tribunalul a respins cererea.
În acest context, colonelul Talpan se adresează direct conducerii FRF, somându-l pe Burleanu să explice în baza căror documente legale a atribuit palmaresul Stelei către FC FCSB.
Talpan (centru) a obținut în instanță confirmarea oficială a faptului că trofeele câștigate de Belodedici (stânga) și Pițurcă (dreapta), inclusiv Cupa Campionilor și Supercupa Europei, aparțin clubului Steaua și nu clubului FCSB
Citiți mai jos comunicatul pe care l-a trimis la redacția ProSport colonelul Florin Talpan.
„Pentru o corectă informare a presei, suporterilor și opinei publice și la solicitarea expresă a unor jurnaliști, fac următoarele precizări privind decizia instanței de respingere ca neîntemeiată a cererii conexe formulate de FCSB:
Astfel, presa din România prezintă eronat faptul că echipa FCSB ar mai deține 5 titluri, 2 cupe ale României, 2 Supercupe ale României. Total fals, domnilor jurnaliști. Deocamdată, conform hotărârii nr. 1628 pronunțate la data de 04 iulie 2019 în dosarul nr. 48951/3/2017, FCSB NU DEȚINE NICI MĂ‚CAR ACESTE CUPE, DEOARECE S-A RESPINS CEREREA CONEXĂ‚ DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ‚ (acțiune în constatare) FORMULATĂ‚ DE FCSB CA NEÎNTEMEIATĂ‚.
Respingând cererea ca neîntemeiată, instanța a respins cererea în constatare că Fotbal Club FCSB S.A. ar fi deținătorul palmaresului aferent perioadei 2003 – prezent.
După introducerea acțiunii în constatare a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, FCSB a „contracarat” printr-o acțiune nouă, prin care solicita instanței să constate că palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua din perioada 1947-2003 și palmaresul 2003-prezent al FCSB i-ar aparține în totalitate.
Deoarece FCSB a introdus acțiunea după cererea noastră, cele două dosare având același obiect în constatare au fost conexate, invocându-se de către mine excepția litispendenței.
Dosarul FCSB a fost „atașat”(conexat) de dosarul de bază, respectiv de primul dosar introdus, conform codului de procedură civilă.
Acțiunea și apărările FCSB au fost respinse de instanță ca neîntemeiate. De altfel, în actul constitutiv al Societății Comerciale Fotbal Club Steaua București SA, actualul Fotbal Club FCSB SA, nu se face vorbire de transferul palmaresului Clubului Sportiv al Armatei Steaua București și nici de faptul că palmaresul în perioada 1947-2003 ar aparține FCSB.
Deși am solicitat în instanță ca FCSB să depună acte doveditoare că ar deține palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, reprezentanții convenționali nu au putut face lămuriri în baza cărui act ar deține FCSB palmaresul.
De altfel, FCSB nu a fost în stare să demonstreze nici măcar că deține propriul palmares, cele câteva cupe câștigate începând cu anul 2003, pentru că, altfel, instanța le admitea în parte acțiunea, dar cererea lor a fost respinsă total ca neîntemeiată.
De asemenea, din actele depuse de Federația Română de Fotbal la dosarul cauzei, PUTEM CONSTATA CĂ‚ FCSB A ADERAT LA FRF (Federația Română de Fotbal) de abia în anul 2012, iar clauza existentă la art. 4 alin. 2 ESTE CONTRARĂ‚ LEGII, DECI NULĂ‚ ABSOLUT (clauzele care contravin legii sunt lovite de nulitate absolută).
FCSB A OCUPAT LOCUL ÎN LIGA 1 ÎN MOD ILEGAL, PRIN FRAUDĂ‚ LA LEGE, CU COMPLICITATEA FRF ȘI A ALTOR STRUCTURI SAU PERSOANE. Nu există nicăieri stipulată vreo eventuală cesiune sau transfer, tranzacție în care Clubul Sportiv al Armatei Steaua să fie parte, prin care palmaresul ar fi cedat.
Având în vedere hotărârea pronunțată de către Tribunalul București DAR ȘI FAPTUL CĂ‚ FCSB NU A PUTUT DEMONSTRA CĂ‚ PALMARESUL CLUBULUI SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCUREȘTI I-AR APARȚINE, este imperios necesar și urgent ca președintele FRF să dispună măsuri legale în acest sens. Nu este necesară așteptarea unei soluții în apel a acțiunii în constatare, deoarece FCSB nu a demonstrat niciodată că palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua i-ar aparține.
Becali a rămas fără nimic. Mai întâi a pierdut marca (2014), apoi numele Steaua (2016), acum tot palmaresul, inclusiv trofeele câștigate după 2003, afirmă Talpan. Acum, pe rol mai e un singur proces important: cel prin care Armata cere prejudicii de 37 de milioane de euro. FOTO: Mediafax
O întrebare logică și întemeiată:
Stimați reprezentanți ai FRF, în baza cărui act juridic/contract încheiat ați constatat că FCSB deține palmaresul CLUBULUI SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCUREȘTI? Al cărui tratat? Tratat cu ușile inchise? Doar pe vorbe? Cum v-ați permis să afirmați și să constatați că acest palmares aparține FCSB în condițiile în care acest club nu prezintă niciun act legal?
Dacă afirmi că deții o proprietate, ai actele de proprietate, nu doar cheile proprietății. În baza a ce document a stabilit FRF că acel palmares aparține FCSB-ului?
Dacă afirmi că ai cumpărat de la Nadia Comăneci medaliile, nu înseamnă că ești Nadia și, ca să te creadă lumea, trebuie să și demonstrezi că medaliile cumpărate sunt ale Nadiei și nu vreun fals. Apropo, cineva, într-un interviu, m-a citat cu explicația „Nadia”. Îi transmit pe această cale că se pun ghilimele atunci când citezi din vorbele altuia.
Palmaresul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București este unul impresionant, fiind un bun al Statului Român. Am demonstrat că este al nostru, că nu a fost înstrăinat. Palmaresul Stelei este o parte importantă a mărcii Steaua, alt element al identității clubului militar care, la rândul său, nu a fost niciodată înstrăinat, marca Steaua București devenind puternică datorită palmaresului obținut de sportivii militari de-a lungul istoriei acestui club.
Așa cum am demonstrat, marca Steaua București, numele și palmaresul aparțin doar Clubului Sportiv al Armatei Steaua București (palmares inclus în marcă).
Transmiterea patrimoniului se face prin contracte civile sau convenționale, dar FCSB nu deține actul care să arate transferul palmaresului. Deoarece acest act nu există.
Tradiția glorioasă la care face referire FCSB înseamnă de fapt obiceiuri, datini și credințe transmise prin viu grai, dar în nici un caz PALMARESUL.
Aceasta este cererea conexă despre care vorbeam. Nici măcar atât nu au fost în stare să demonstreze, că palmaresul din 2003 până în prezent le-ar aparține. Pe noi, acest palmares nu ne interesează. Nu este al nostru. Noi nu luăm ceva ce nu ne aparține. Dar nici al FCSB-ului nu este, deoarece nu au demonstrat că l-au realizat legal. Din punctul meu de vedere, juridic, ar trebui anulat, deoarece FCSB s-a afiliat la FRF ilegal, fiind îndeplinite condițiile nulității absolute, a actului juridic la înregistrare.
Nu am câștigat dosare pentru că sunt plângăcios, așa cum mă jignește George Becali, deși nu mai are dreptul să mi se adreseze, conform unei hotărâri definitive a Curții de Apel București. Ci pentru că mi-am pregătit dosarele conștiincios, cu multă muncă și studiu. Pentru că sunt un stelist, un profesionist și învăț în fiecare zi.
Justiția este dreaptă, că vrem sau nu, iar dacă avem demnitate învățăm să acceptăm hotărârile și să le respectăm.
Câștigarea acestui dosar a implicat zeci de ore de studiu al jurisprudenței, practicii judiciare și nu în ultimul rând cele câteva zeci de dosare aduse de judecător din arhiva instanțelor. Nu a fost un dosar ușor, așa cum afirmă unii din Clubul Sportiv al Armatei Steaua, care nu au studii juridice, pentru care totul e simplu și ușor de câștigat. Acești „experți” nu au niciun rezultat cu care să îmi dea mie „lecții”.