FC România, Liga 8 din Anglia, este la un pas să se desființeze. Echipa are probleme serioase pe plan financiar, iar fondurile rămase vor ajuta formația să termine actualul sezon. Dacă reprezentanții echipei nu vor obține sprijin, echipa va dispărea.
Într-un interviu acordat pentru ProSport, Ionuț Vintilă, fondatorul și antrenorul FC România, a vorbit pe larg despre performațele realizate, dar și despre problemele cu care se confruntă. A dus echipa în Cupa Angliei, în The FA Trophy, a pus numele României pe Stadionul Wembley, dar totul poate rămâne doar o amintire. Pentru a continua povestea, tehnicianul a apelat la toate pârghiile legale pentru obținerea unui mic ajutor economic. Până acum nimic. A încercat la sute de firme din România și din Anglia, dar s-a lovit de refuzuri sau de ignoranță.
Despre problemele finaciare
„Din nefericire, situația financiară, în momentul de față, nu este prea bună. De altfel, nu a fost niciodată. An de an ne-am chinuit să facem rost de buget, de la jucători, de la prietenii apropiați echipei prin diferite sume de sponsorizare… doar să reușim să participăm în sezonul respectiv. Șansa noastră a fost că am găsit oameni cu suflet, care ne-au apreciat și au dorit să contribuie cu bugetul necesar la performanțele echipei, iar prin intermediul dumneavoastră țin să le mulțumesc. Se pare că odată cu ultima promovare costurile sunt tot mai mari, iar nouă ne este tot mai greu să existăm„.
Investițiile anuale ale FC România și comparația cu echipele din Liga 8
„La acest nivel sunt jucători și manageri plătiți săptămânal chiar și cu 1.000 de lire. Nouă ne este foarte greu să ținem pasul cu ei, pentru că la noi nu sunt plătiți din cauza situației pe care o avem. Bugetul este strict pentru chiria terenului și participarea în competiție. Sezonul acesta sunt bani să terminăm, dar nu știu ce va întâmpla din campionatul viitor, pentru că există șanse să ne desființăm din cauza bugetului„
A cerut ajutorul a peste 200 de companii din România și Anglia
„Am tot încercat, de-a lungul anilor, să implic comunitatea prin diferite firme, oameni potenți financiar, dar am fost refuzați politicos sau puși în așteptare. În ultima lună am contactat peste 200 de firme din România și Anglia, cu nume importante, dar același răspuns sau mai rău, ignoranță. Avem niște răspunsuri în așteptare, dar cine știe, poate există totuși o mică șansă.
Este foarte dezamăgitor ce se întâmplă, pentru că alte comunități nu se vor lăuda vreodată cu numele țării pe marele Wembley, participări în Cupa Angliei sau The FA Trophy. Asta s-a întâmplat cu FC România. Există echipe în Liga a 7-a, cu origini braziliene, ajutate foarte mult de către firmele din Brazilia, de comunitate. La noi se pare că nu se poate.
Avem academie deschisă, unde vin deja copii. La sfârșit de săptămână merg să vadă echipa de seniori. Probabil și acești copii vor fi dezamăgiți dacă ne vom desființa„
Așteaptă răspunsul Ambasadei României din Marea Britanie și a Ministerului de Externe
„Am trimis emailuri către Ambasada României din Marea Britanie pentru audiență la domnul ambasador, poate există vreo posibilitate prin anumite fonduri. La fel am făcut și către Ministerul de Externe. Acum, așteptăm raspuns.
Poate prin acest Brexit vom fi mai uniți, iar românii din Marea Britanie vor veni lângă echipă ca la un eveniment social, așa cum fac englezii la echipele lor de club, locale. Suntem bucuroși când vedem 20 de englezi cu fularele noastre la gât, susținându-ne, dar noi am fi mult mai fericiți dacă am vedea în tribune români. Nu doar pe cei care suferă meci de meci pentru această echipă„
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER