FLASHMOB | Ultimul episod al campaniei #mondialulnostru. Jurnaliștii ProSport au recreat faza din minutul 115 al meciului cu Suedia, în care Prunea a fost depășit de Kennet Andersson | VIDEO
This browser does not support the video element.
Pe 18 iunie 2014 a început #mondialulnostru, o campanie ProSport de trezire a interesului românilor pentru o competiție care acum două decenii scotea sute de mii de oameni pe străzi, de la Timișoara la Constanța și de la București la Baia Mare. Jurnaliștii ProSport au recreat toate momentele importante din parcursul formidabil al tricolorilor din timpul Mondialului american, de la golul lui Hagi din meciul cu Columbia la eliminarea lui Jean Vlădoiu din înfrângerea cu Elveția, într-un flashmob organizat pe strada Lipscani, în centrul istoric al Bucureștiului. De asemenea, ProSport a reconstituit zilele în care România a disputat partidele de la World Cup ’94 prin Live Blog-uri pline de informații inedite, necunoscute publicului.
Pe 10 iulie, la San Francisco, România pierdea un meci pe care trebuia și ar fi putut să îl câștige. Semifinala de vis cu Brazilia putea fi a noastră după ce Răducioiu și-a împlinit „dubla”, după ce Schwarz a luat „roșu” sau după ce Mild a ratat lovitura de la 11 metri. „Suedia a evoluat nu în zece, ci în nouă, pentru că fundașul lor stânga abia mai mergea. Păcat…„, spune, la 20 de ani distanță, Gică Hagi. „Meciul trebuia să se termine acolo, după finalul celor 120 de minute. Când Kennet Andersson a marcat, am știut că s-a terminat pentru noi, că nu ne vom califica„, își aduce aminte Răducioiu de premoniția pe care a avut-o, în minutul 115, pe terenul fierbinde de pe Stanford Stadium.
Nu poate fi vorba de o eroare colectivă. Aia e o minge ușoară care, în 99% din cazuri, ajunge în brațele portarului. Nu l-am văzut! Apoi am ajuns la loviturile de la 11 metri, unde Belo și Dan au ratat. Culmea, la ultimul antrenament ei au ajuns în finală atunci când am exersat penalty-urile. Au dat șase din șase
Florin Prunea, portar România
Flashmob este un grup de oameni care se adună brusc într-un loc public, dă o reprezentație neobișnuită și aparent fără sens într-un timp foarte scurt, apoi se dispersează la fel de repede cum s-a adunat. Primul flashmob a avut loc în 2003, în Manhattan și a fost pus la cale de Bill Wasik, un editor de la Harper”s Magazine.