Fostul căpitan al Craiovei Maxima și al echipei naționale Costică Ștefănescu a fost înmormântat, sâmbătă, la cimitirul Sineasca din Craiova, cu onoruri militare, în prezența a aproximativ 1.500 de persoane, la funeralii fiind prezenți și toți foștii componenți ai Craiovei Maxima.
Sute de oameni, dar și foștii colegi de la Craiova Maxima s-au adunat încă de la primele ore ale dimineții la Biserica Harșu din Craiova, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Costică Ștefănescu.
Slujba religioasă a început la ora 11.00, când sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Costică Ștefănescu a fost depus în mijlocul curții bisericii.
Aproximativ 800 de persoane au venit la biserică să își ia rămas bun de la Costică Ștefănescu, printre cei prezenți fiind și cei doi copii din prima căsătorie a fostului fotbalist, dar și fratele acestuia, Ion Ștefănescu.
Suporterii echipei Universitatea Craiova au arborat un banner la ieșirea din biserică, cu mesajul „Veghează-ne din cer, Căpitane!”, au aplaudat și au scandat numele lui Costică Ștefănescu.
Pe tot traseul de la biserică spre cimitirul Sineasca, preoții au ținut slujbe la fiecare întersecție, dar și în fața Primăriei Craiova, pentru că fostul fotbalist era și cetățean de onoare al orașului.
„Este o pierdere foarte mare pentru orașul Craiova, am pierdut un cetățean de onoare, am pierdut căpitanul echipei de fotbal, am pierdut un om deosebit”, a spus primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, prezentă la funeralii.
La funeralii au fost prezenți și toți foștii componenți ai Craiovei Maxima: Silviu Lung, Aurel Țicleanu, Aurel Beldeanu, Sorin Cârțu, Nicolae Tilihoi, Ghorghiță Geolgău, Nicolae Ungureanu, Rodion Cămătaru, Costică Donose, Grigore Ciupitu, Gabi Boldici, Mircea Irimescu, Petre Purima.
„Îl ducem pe ultimul drum pe marele nostru prieten Costică Ștefănescu, parcă și Dumnezeu, din ceruri, este alături de el, pentru că plouă după o lună de zile de lipsă de ploaie. Suntem alături de familie și îi susținem și sperăm ca astfel de momente să fie cât mai rare”, a declarat mangerul CS Universitatea Craiova, fostul fotbalist Pavel Badea.
„Din păcate, un om bun, deosebit, a plecat dintre noi. Anumite lucruri le programezi în viață, unele nu poți să știi când se vor întâmpla. Cuvintele sunt prea mici pentru personalitatea lui Costică Ștefănescu. Dumnezeu să-l odihnească!”, a spus, la rândul său, Gheorghiță Geolgău, fost component al Craiovei Maxima.
Costică Ștefănescu a fost înmormântat pe Aleea Eroilor din Cimitirul Sineasca, lângă colegul de echipă Zoltan Crișan, în prezența a aproximativ 1.500 de oameni.
Căpitanul Craiovei Maxima a fost înmormântat cu onoruri militare, iar un avion a survolat permanent zona.
„Credeți-mă că îmi e frică să mă duc acasă. Ginerele meu a fost la București, acasă, și mi-a spus că i-a fost imposibil să doarmă. În toată casa se auzeau zgomote. Este groaznic. Craiovenilor le spun să îl iubească în continuare și când nu sunt eu aici, să îi pună o lumânare și le mulțumec tuturor celor care ne-au însoțit pe ultimul drum”, a spus, la finalul funeraliilor, Mariana Ștefănescu, soția fostului fotbalist.
Costică Ștefănescu a încetat din viață marți seară, la vârsta de 62 de ani, după ce s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militar din Capitală. El suferea de o boală incurabilă.
Trupul neînsuflețit al lui Ștefănescu a fost adus, miercuri noapte, la Craiova. Joi, trupul neînsuflețit al lui Costică Ștefănescu a fost depus pe gazonul stadionului „Ion Oblemenco” din Craiova, în fața a aproximativ 500 de oameni care au venit să îi aducă un ultim omagiu. Tot joi, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a venit, la Craiova, pentru a depune o coroană de flori la căpătâiul lui Costică Ștefănescu, cel ce era denumit „Ministrul Apărării” în anii de glorie ai Universității Craiova.
Fostul căpitan al Craiovei Maxima și al echipei naționale Costică Ștefănescu (62 de ani) și-a început cariera de fotbalist la Steaua, unde și-a făcut junioratul în perioada 1965-1969. El a debutat în prima divizie la Steaua în 1969, echipă pentru care a evoluat până în 1973, apoi s-a transferat la Universitatea Craiova, unde a cunoscut cele mai mari performanțe, ca fundaș central și libero.
Pentru gruparea olteană, Ștefănescu a evoluat timp de 13 sezoane și a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în 1983, fiind căpitanul „leilor”, dar și în sferturile Cupei Campionilor Europeni, în 1982.
În 1986, Costică Ștefănescu s-a transferat la FC Brașov, la gruparea aredeleană încheindu-și cariera în 1988.
Costică Ștefănescu a câștigat de trei ori Cupa României cu Steaua (1969, 1970, 1971), de patru ori cu Universitatea Craiova (1977, 1978, 1981 și 1983) și a cucerit trei titluri de campion al României cu gruparea olteană (1974, 1980 și 1981).
Mediafax
FOTO: Florin Ceașu
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER