Fuge din țară? Luni e „ZIUA Z” în dosarul „Sechestrarea”, dar Becali nu va fi în România: „Nu mai calc pe aici, dacă mă condamnă” Unde ar putea să își stabilească „cartierul general”
Luni, 11 februarie, va fi o zi crucială pentru Gigi Becali, care va afla verdictul completului de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție în Dosarul sechestrării celor trei indivizi acuzați că i-au furat limuzina patronului Stelei. Decizia magistraților nu-l va găsi însă pe parlamentarul român în țară. „Sâmbătă (nr – azi) plec în Antalya, trebuie să fac ultima verificare a echipei. De acolo plec direct la Amsterdam, dar o să trec și pe la Oli și Mirel că tot mă invită mereu și n-am reușit să ajung până acum„, a declarat Becali, la România TV.
Din câte se pare, destinația arabă a lui Gigi Becali nu va fi însă Emiratele Arabe Unite, unde își desfășoară activitatea Olăroiu și Rădoi, ci Iordania, țară cu care România nu are semnat un tratat de extrădare (între cele două țări există doar trei tratate, două comerciale și unul militar). Acolo, Becali ar urma să fie așteptat de Fathi Taher, fostul investitor de la Rapid București.
Surse din justiție dau contur temerilor lui Gigi Becali. Procurorii au cerut o pedeapsă de 11 ani de închisoare pentru patronul Stelei, iar la elementele existente în rechizitoriu se pare că este foarte puțin probabil ca acesta să scape basma curată. „Jur că nu voi mai face nicio zi de pușcărie cât voi mai fi eu în țara asta„, a declarat Becali cu ceva timp în urmă. „În cazul unei decizii defavorabile, nu mai vreau să aud de țara asta”, a reiterat acesta, zilele trecute, la România TV.
În acest dosar, procurorii au arătat, în fața completului de cinci judecători, că inculpații din dosarul sechestrării celor care au furat limuzina lui Becali trebuie condamnați la pedepse de peste 11 ani de închisoare și că prima instanță a greșit atunci când a achitat toți inculpații. Concret, aceștia ar trebui condamnați la o pedeapsă de aproximativ 11 ani și șase luni, limitele fiind între 7 și 15 ani pentru fapta pentru care aceștia au fost deferiți justiției.
Procurorii au mai spus că instanța de fond, respectiv completul de trei judecători al instanței supreme, a greșit atunci când i-a achitat pe cei din acest dosar.
Potrivit procurorilor, modalitatea prin care s-au comis faptele sunt de natura unui „comando urban” în sensul că s-au folosit arme de foc, au existat urmăriri și accidentări în trafic, răpiri și violență.
Procurorii au mai arătat că dacă persoanele din acest dosar ar fi achitate, s-ar crea impresia că orice persoană își permite bodyguarzi își permite și să depășească și limitele legale în a-și face dreptate.
„Becali a săvârșit fapta de lipsire de libertate cu intenție directă, pentru că a prevăzut și acceptat posibilitatea producerii ei atunci când și-a trimis bodyguarzii să-i aducă pe presupușii hoți ai limuzinei sale„, a arătat procurorul de ședință.