Punem istoria pe podium! Gala ProSport, de la 19:00, LIVE pe Sport.ro și www.prosport.ro! Toți medaliații olimpici all-time ai României sunt invitați
Iancu, talentul numărul unu al echipei din Ovidiu, s-a născut în anul în care Hagi încununa opera Generației de Aur.
Recent, Hagi a fost declarat cel mai bun străin din istoria campionatului turc.
Sandu Enciu, colegul care ține legătura aproape zilnic cu Hagi, l-a sunat pe Gică luni după-amiază cu o veste bună, să-i spună că turcii l-au declarat cel mai bun străin dintr-un campionat unde au evoluat Jardel, Roberto Carlos, Alex și mulți alții. Gică numai de asta nu avea chef. Era la Severin, în așteptarea meciului cu lanterna roșie a campionatului, și numai de turci nu-i ardea. Peste câteva ore, Romario Benzar deschidea scorul, iar pe chipul Regelui nu se clintea un mușchi. După ceva timp, Severinul egala prin Vancea. Ce-a păzit Toșca, de ce l-a lăsat pe Neacșa să centreze? De ce n-a sărit Bejan la cap? De ce n-a ieșit Buzbuchi?
Propriul său angajat
O viață de om care a început lângă Dobrin și Balaci, care a continuat lângă Böloni, Butragueno, Hugo Sanchez, Stoicikov, Scifo, care i-a petrecut pe drum pe frații Laudrup, care l-a ascultat în vestiar pe Cruyff, se culcă seara cu gândul la Gavra, visează cu Larie și se trezește cu imaginea chipului lui Chițu. Hagi știe doar Viitorul. Îl invită turcii pe noul stadion al Galatei, joacă meciuri de veteran în Quatar contra lui Figo și Zenden, merge la toate meciurile Stelei, dar gândul îi zboară mereu la Viitorul. Înroșește telefoanele colaboratorilor și și-a stabilit și un rol de propriu subaltern al său. Pentru patronul Hagi, specialistul Hagi urmărește adversarii cu care se va întâlni în etapele următoare.
E atât de absorbit de ceea ce face la Constanța încât ar vorbi ore întregi despre asta. Nu numai la echipa de Liga I, ci în toată Academia, de sus în jos. Aleargă să facă rost de bani, caută oricând pe cineva capabil să‑și scrie sigla firmei pe tricourile negru-albastre. Dacă-l întrebi de Mutu, ajunge cu discuția la Gabi Iancu și te asigură că la grupele de la Academie sunt câțiva mult mai talentați decât proaspetele perle ale Viitorului. Selecționerul Hagi pare rămas mult în urmă. La fel, antrenorul Stelei, al Bursei sau al Galatei. Par întâmplări dintr-o altă viață, pentrecute undeva demult. Iar cariera de jucător pare și mai în urmă.
Ani și nașteri
Dică s-a născut când Hagi era la Luceafărul. Când apărea pe lume Larie, următorul în ordinea vârstei, Hagi era deja la Steaua și marca golul de la Monte Carlo, cu Dinamo Kiev. Toți ceilalți s-au născut după ce Gică a plecat în străinătate. Iancu, în anul cu World Cup, alții în 1992, când Gică semna cu Brescia, iar mezinul Bălașa, chiar în 1995, când patronul său de azi făcea pase cu Stoicikov, Guardiola și Gică Popescu la Barcelona. Probabil că în curând vor apărea și cei născuți în mileniul trei, în pragul căruia Hagi s-a retras, rămânând cel mai bun fotbalist român al mileniului trecut, în așteptarea marii vedete a mileniului trei, care probabil că tot de la Viitorul o să fie.
Între timp, meciul de la Severin s-a terminat, dar e tot riscant să-l suni pe Hagi. A fost o seară fără Iancu, terminată cu 2-2. Probabil că Hagi știe fazele pe de rost, mai bine decât pe cele din meciul cu Argentina. Dar tot e greu să-l abordezi cu altceva. Sâmbătă are la Brașov, care tocmai a bătut-o pe Steaua. Nici nu vă dați seama cât de important și de greu e pentru Gică meciul de la Brașov!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER