Gigi Becali vrea să cumpere casa lui Arsenie Boca, dar a amuțit când a auzit câți bani trebuie să dea! Suma e colosală și ar fi mai scumpă decât orice transfer de fotbalist din istoria FCSB
Lui Gigi Becali, patronul de la FCSB, i s-a propus suma de 3,5 milioane de euro pentru a cumpăra casa natală a părintelui Arsenie Boca.
Deși a trecut ceva de timp de la primele discuții, latifundiarul din Pipera nu a oferit un răspuns concret.
Pe locul casei în care a copilărit Arsenie Boca se află o casă veche din lemn şi chirpici cu pereţii acoperiţi de portretele de mari dimensiuni ale lui Arsenie Boca.
Gigi Becali vrea să cumpere casa lui Arsenie Boca, dar a amuțit când a auzit câți bani trebuie să dea! Suma e colosală și ar fi mai scumpă decât orice transfer de fotbalist din istoria FCSB
Edificiul păstrează o parte din mobilierul fostei case părinteşti: un pat vechi de peste 100 de ani, o măsuţă şi o băncuţă, toate din lemn.
Casa natală a părintelui Arsenie Boca, aflată în județul Hunedoara, a fost scoasă la vânzare la începutul acestei veri, de către o agenție imobiliară din Cluj. Recent, Marius Bărbulescu, directorul general al Click Maximo Imobiliare, declarala acel moment pentru impact.ro că suma de 10.000 de lei, circa 2.000 de euro, cea care inițial a apărut în presă ca preț de vânzare, nu era una reală, scrie Impact.
În urmă cu patru ani Gigi Becali a refuzat să plătească 25 de milioane de euro pentru a închiria pe cinci ani marca „Arsenie Boca” venită din partea unui oarecare Andor Șandor.
Vatra părintelui Arsenie Boca, considerat unul dintre marii duhovnici ai secolului trecut, a fost ridicată în urmă cu mai bine de un secol pe coasta unui munte din zona Bradului, deasupra văilor Crişului şi a satelor moţilor. Oamenii care locuiesc la poalele muntelui pe care se află căsuţa spun că locul este sfânt şi că urcă deseori aici pentru a aduce flori şi pentru a se ruga.
Monumentul ridicat ca omagiu adus lui Arsenie Boca le indică vizitatorilor, printr-o inscripţie, că „în această vatră, la 29 septembrie 1910, s-a născut ieromonahul Arsenie Boca”. Sătenii din împrejurimi au pus mână de la mână pentru monument. Tot ei au contribuit la construirea unei filigorii, deasupra casei, ca adăpost pentru turişti.